{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas väljendub kurbus füüsiliselt läbi erinevate valude?

Nende emotsioonide seas, mis kõige rohkem reedavad meie hingelist seisundit, on kahtlemata kurbus. Kurbust iseloomustavad kõige sage...



Nende emotsioonide seas, mis kõige rohkem reedavad meie hingelist seisundit, on kahtlemata kurbus. Kurbust iseloomustavad kõige sagedamini meeleheide ja nukrus. Väljendub kurbus aga läbi mitme erineva viisi, milleks on nutmine, isupuudus, suur väsimus või jõupuudus. Kuidas ka ei ole, kurbus puudutab alati nii vaimu, kui keha.

Kurbuse põhjuseid on erinevaid ja need varieeruvad ühelt inimeselt teisele. Kurbusetunnet võivad tekitada mõned eluperioodid nagu lein, hingeline vapustus või armuvalu.

Kaua kestnud kurbus võib meid aga ühiskonnast isoleerida ja see võib omakorda viia depressioonini. Suur kurbus võib aga väljenduda ka füüsiliselt. Meie keha on see, mis saadab meile hoiatavaid signaale, mida tuleks kindlasti arvesse võtta ja millele peaks tähelepanu pöörama.




Füüsilised märgid, mis viitavad kurbusele hinges

    1. Kerge ärrituvus

Kurbus paneb meid hingeseisundisse, mille tõttu ei ole alati tahtmist võtta osa igast jutuajamisest ega soovi naerda, ka siis, kui keegi midagi naljakat peaks rääkima. Kõige olulisemaks muutuvad siis ainult elulised küsimused. Muud, vähemtähtsad teemad kaotavad oma huvi ja võivad mõjuda ärritavalt, sest hing on väsinud kurbusega võitlemisest ja sul puudub energia ja jõud kõige muuga tegelemiseks.

   2. Suur väsimus

Mõnikord tekib suur väsimus ilma, et sellel oleks mingi seletatav põhjus. Ka peale korraliku und ja tervislike eluviiside juures. Kurbus on üks peamistest põhjustest, mis energiat ära võtab: väsimus seab end sisse aeglaselt, kuni sa tunned, et sul pole enam jõudu temaga võidelda.

  3. Rääkimine muutub aeglasemaks

Olles kurb, pole sul tuju ideede ja mõtete vahetamiseks ega lihtsalt soovi lobisemiseks. Mõnikord pole aga valikut ja sa pead end sundima selleks, et midagi öelda. Ent su jutt on aeglane, sa ei hooli ajast, mida see võtab. Kurbus on märkinud kõik sinu hinges ja sul ei ole soovi teistega rääkida. Sa ei huvitu enam mitte millestki ja sinu jutuajamine võib muutuda selletõttu üsna igavaks.




  4. Sa kannatad seljavalu all

Selgroog on see, mis toetab kogu keha aga samuti kõige nõrgem koht, sest just stress puudutab teda kõige rohkem tänu kokku kuhjunud emotsioonidele.

Valu saab tavaliselt alguse alaseljast ja liigub edasi üle kogu selgroo. Millised ravivõtteid sa ka ei kasuta ja mida sa ka ette võtnud pole: valu on ikka alles ja ei kao kuhugi. Sest su kurbus on ikka su hinges. See on kõigest vaikiv kurbuse väljendus.

  5. Unehäired

Uni on suurepärane ravim, mis aitab stressi vastu võidelda ja leevendada pingeid ning emotsionaalset väsimust. Krooniline ja tugev väsimus aga võivad puudutada une kvaliteeti. Seetõttu on meil raske uinuda või üles tõusta, ärgates on alati tunda veel suurt väsimust. Seda seletab suur emotsionaalne segadus, mille all kannatab kogu keha.

   6. Sagedased peavalud

Kurbus põhjustab negatiivsete mõtete tulva peas ja see omakorda avaldab survet meie kognitiivsetele võimetele. See väljendub läbi tugevate ja sagedaste peavalude. Valu, mis saab alguse just kukla piirkonnast, levib edasi üle kogu pea. Lisaks sellele võib ette tulla ka juuste langust.

   7. Aeglane kõnnak

Kurbust on näha ka kõndimise ja liikumise järgi, mis muutub tavalisest aeglasemaks, nagu oleks inimene mõttes millegi üle. Tegelikult vaevab tema hinge aga kurbus. Tal tekib tunne, nagu veaks ta oma jalgu järgi, sest kogu julgus on südamest kadunud. Kahtlemata on selge, et selline aeglane kõnnak on koormav ja raske.




Mis võiks aidata kurbusest välja tulla? 

Kurbuse tundmine on normaalne ja paljud inimesed tunnevad kurbust erinevatel eluperioodidel. Ent suure tahtejõuda ja sooviga muuta oma elu, on võimalik seda negatiivset tunnet vähendada ja temast täielikult vabaneda.

     •  Liigu palju värskes õhus, ole aktiivne ja treeni oma keha

     • Toitu mitmekesiselt

     • Maga piisavalt

     • Leia endale usaldusisik või pöördu mõne spetsialisti poole, kes võiks sind aidata

     • Jaluta iga päev looduses, et varustada end vajaliku hapnikuga

     • Mediteeri, see aitab rahustada meelt ja toob leevendust hingele








 

Kommentaare ei ole