{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas saada sirgendajaga kahjustada saanud juukseid taas säravaks ja ilusaks

  Foto : unsplash /Alina Kovalchuk Kas sa oled oma juuksed ä...

 

Foto : unsplash /Alina Kovalchuk

Kas sa oled oma juuksed ära rikkunud kuumtöötlemisega? Ära muretse, sa ei pea oma juukseid tingimata maha lõikama. 

Kuumtöötlemine rikub juukseid, muutes nad kuivaks ja hapraks. Juukseotsad lähevad katki ja juuste sirgendamine muutub veelgi keerulisemaks.

Selleks, et juustele sära tagasi anda, on vaja kasutada spetsiaalseid tooteid. 

Esimene lahendus, mis aitaks, oleks see, et edaspidi tuleks vähem juukseid sirgendada. Kui sa aga muidu ei saa, siis vaata, mis aitab juuste seisundit natukene paremaks muuta. 

 

Oliiviõli

Oliiviõli on ka juustele kasulik, niisutades juukseid sügavuti. Oliiviõli lisab juustele ka pehmust ning aitab taastada juuste loomulikku niiskustaset.  


Pese juukseid külma veega

Külma veega juuste loputamine aitab sulgeda juuste pealmise kihi ehk soomuskihi, mis aitab hoida juukseid pehmetena kauem. 


Hoia fööni juustest kaugemal

See ei tähenda nagu ei või sa üldse enam fööni kasutada, lihtsalt hoia fööni juukseid kuivatades juustest eemal, nii kahjustad sa neid vähem. Muidugi kõige parem oleks lasta juukseid kuivada lihtsalt õhu käes.

 


Kasuta mikrokiust rätikut

Ära enam kasuta juuste kuivatamiseks tavalisi puuvillaseid rätikuid, selle asemel vali mikrokiust rätik. Nii kuivavad juuksed rutem, lisaks ei kahjusta mikrokiud juukseid. 

 

Ära unusta juukseid kaitsta kuumtöötlemise eest

Enne juuste kuumtöötlemist kasuta viimistlusspreid, mis kaitseb juukseid kahjustuste eest. Viimistlusspreid sisaldavad silikooni ja keratooni põhiseid ühendeid, mis pakuvad juustele paremat kaitset. 


Vaheta padjapüür ära ja soeta endale siidist padjapüür

Selle jaoks, et oma juukseid kaitsta kahjustuste eest ning hoida neid sirgetena võimalikult kaua, on kõige parem valida siidist padjapüür. Siidist padjapüüri kasutades ei pea sa oma juukseid nii tihti pesema ega sirgendama.




Kommentaare ei ole