{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas saada kaalust alla ilma söömist piiramata

Foto : unsplash / Sonnie Hiles    Kui sa tahad kaalust alla ...

Foto : unsplash / Sonnie Hiles

 

 Kui sa tahad kaalust alla saada aga ei ole huvitatud äärmuslike dieetide pidamisest ning tahaksid samal ajal, et söömine oleks nauding, siis oled sa õiges kohas.

Mis on see saladus, mis aitab ülekaalust vabaneda? Õige vastus on hea ainevahetust. Tavaliselt on nii, et soovides kaalust alla saada, hakkame me vähem sööma ja sööme rohkem lahjat toitu ning rohkelt aedvilju. Tegelikult ei tohiks kaalu langetamine olla mingi karistus, mida sa pead iga hinna eest välja kannatama ja enda näljutamine on kõige suurem viga, mida sa teha võid. Selle jaoks, et kaal hakkaks langema, tuleb kasutada väikeseid aga väga efektiivseid nippe. 

 


Kas on võimalik saada kaalust alla ilma söömist piiramata?

Me ei hakka sulle valetama selles suhtes, et mitte miski ei aita sul kaalust alla saada, kui sa ei muuda oma eluviise. Ei, sa ei pea tegema oma külmutuskappi tühjaks kõigest sellest, mis sulle maitseb ja rassima tunde spordisaalis. Sa pead leidma kuldse tasakaalu oma elus. Seega, kui sa kavatsed ka edaspidi nosida diivanil telekat vaadates terve kommikoti tühjaks või süüa kartulikrõpse filmi vaadates, siis ei hakka su kaal langema ei täna ega homme. Aga, kui sa võtad arvesse seda, kui palju suhkrut su keha tegelikult vajab ja hakkad selle järgi sööma, siis märkad sa ruttu muutusi kaalunumbril ning näed, et kaal hakkab langema peale väikeseid muutusi. Selleks, et kaotada kaalu ilma ennast piiramata, harjuta oma maitseelamusi ümber ehk siis harjuta oma keha vähem suhkrut tarbima ning avasta taas toidu tõeline maitse.

 

 


Kuidas saada kaalust alla ilma söömist piiramata? 

Selles pole mitte midagi ülejõukäivat. Kõigepealt õpi nautima kodus valmistatud toitu, see võimaldab sul saada paremat ülevaadet sellest mida sa sööd ning hoida paremini oma toitumist kontrolli all. Samuti võid sa hakata punase liha asemel sööma rohkem kalatoite, mis sisaldavad kasulikke oomega-3 rasvhappeid. Ära unusta süüa päeva jooksul tervislikke vahepalasid. Nii ei võta nälg sul silmanägemist ära ja sa ei hakka sööma seda, mis teeb paksuks. Eelista värsket toidukaupa, söö aedviljasuppi või siis toorsalatit enne prae söömist ja vürtsita oma toite. Nii sööd sa oma kõhu korralikult täis ja nälg ei tule peale. Ja ära unusta ka neid toite, mis sulle maitsevad. Aeg-ajalt võid sa lubada endale midagi head, samuti ka peale söömist, kui sul tekib magusaisu. Väldi ainult õhtuti peale kella 18 magusa ja rasvase söömist. Ja muidugi pead sa oma toitumisharjumusi muutma: ära tõsta juurde, kuula oma kõhtu ja lõpeta söömine, kui kõht on täis, ära jäta toidukordi vahele ja ära söö ekraani ees. Nii hakkab su kaal langema ilma, et sa peaksid end seejuures näljutama.

Kommentaare ei ole