{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata järele, kas sul on ka tegemist liiga tänamatute ja enesekesksete inimestega?

Elu muutub paremaks ja positiivsemaks alles siis, kui me oleme ümbritsetud headest inimestest. Samas on ka inimesi, kes leiavad oma rah...

Elu muutub paremaks ja positiivsemaks alles siis, kui me oleme ümbritsetud headest inimestest. Samas on ka inimesi, kes leiavad oma rahulolu ning isikliku õnne teistega vaieldes ja tülitsedes. Need on enesekesksed ja tänamatud inimesed, kes ei too su ellu mitte midagi head, vastupidi, nad võtavad ära sinu hingerahu ja elurõõmu. Nad kasutavad ära teisi inimesi, otsides kõiki võimalusi, mis neile endile võiksid kasu tuua ja tehes seda sageli teiste arvelt.

Elu ei ole rahulikult voolav jõgi, meil kõigil on omad probleemid ja mured, millega tuleb hakkama saada. Pere ja sõbrad on need, kes aitavad ja toetavad meid edasi. Sest kõik suhted nõuavad mõlemapoolseid pingutusi. On aga neid, kes ootavad ainult omapoolset kasu. Kuidas neid ära tunda ja mida selliste inimetega peale hakata?

1. Sa oled tal meeles ainult siis, kui tal sinult midagi vaja on

See on esimene ja kõige levinum märk sellest, et midagi on korrast ära. Sellise inimese jaoks eksisteerib suhtlemine ainult selle põhjusega, kas teine inimene võib talle mingil moel kasulik olla või mitte. Kui keegi otsib sind ainult siis üles, kui tal midagi sinult vaja on, siis on sul kindlasti tegemist liiga enesekeskse inimesega, keda sina ise tegelikult üldse ei huvita. 


2. Tal ei ole kunagi sinu jaoks aega

Iga kord, kui sa üritad temaga juttu alustada või temaga ühendust saada, on tal mingi vabandus, miks ta ei saa sinuga kokku saada, et ta on liiga hõivatud, tal on liiga kiire, palju tegemisi jne. See võib küll nii olla aga kui iga kord süstemaatiliselt leiab ta jälle mingi vabanduse, siis peaksid sa ise aru saama, et see ei ole päris normaalne suhtlemine.

3. Ükskõik, mida sa ka ei tee, ta ei näita mingit tänulikkust välja

Harva, kui selline asi peaks aset leidma. Ja põhjust pole vaja kaugelt otsida - ta on veendunud, et kõik peavadki talle teeneid osutama. Ta on endast väga heal arvamusel. Ja miks ta sellisel puhul peakski kedagi tänama?



4. Ta alaväärtustab sinu probleeme ja tähtsustab üle enda omi

Rääkides oma muredest teisele inimesele, ootame me loomulikult mõistmist ja arusaamist, hukkamõistu ja kriitika asemel. On aga inimesi, kellega rääkimine paneb sind ennast halvasti tundma, sa oled otsekui ise süüdi oma probleemides ja sul tekib tunne, nagu oleksid sa kõige saamatum inimene maailmas, kes alati kõike valesti teeb. See inimene alaväärtustab su muresid ja probleeme, leides alati põhjust, miks sind ja su tegusid hukka mõista. Enda probleemidest rääkides aga dramatiseerib ta alati üle, lootes sellega võita teiste poolehoidu ja sümpaatiat. Kui mõnel inimesel on halb mõju sinu tujule ja hingerahule, siis ei ole see hea inimene, keda sa peaksid oma ellu lubama.

5. Maailm keerleb ümber tema isiku

Teda ei huvita teiste inimeste elu ega hingeline seisund. Ta peab ennast maailma nabaks ja on kindel, et on seda kõike väärt. Tema loogika järgi peavadki teised tema ees kummardama.

6. Ta kasutab valet relva asemel

Ja see ongi põhjus, miks sa ei tohi selliste inimestega läbi käia. Oma tahtmiste täideviimiseks ja teiste elude kontrollimiseks, hakkab ta valetama. Ta ei too su ellu midagi head, sest tema naeratus on võlts, tema sõnades puudub siirus, tema teod on kõik kaalutletud ja sinus näeb ta ainult kasu, mida õigel hetkel lõigata. Sina ise ega su hingeelu ei lähe talle sugugi korda. Kui sa peaksid julgema ennast õigustada ja ütlema otse, kui palju ta sulle haiget tegi, siis vastab ta sulle samasuguste süüdistutega, leides igale oma teole õigustuse ja pannes sind ennast süüdi tundma asjades, mida sa teinud pole. Ja uskumusega, et iga heategu leiab karistuse.

Kas tuleb tuttav ette?

 

Kommentaare ei ole