{ads}

HIDE

Viimased

latest

Puuviljad, mille söömine aitab hoida kaalu pühade ajal

Foto : unsplash / Kamala Bright   Aastalõpupühad ei ole e...

Foto : unsplash / Kamala Bright


 

Aastalõpupühad ei ole enam kaugel. Jõulupühadel ootavad meid ees lookas lauad ning maitsvad pühaderoad. Sageli ei lõppegi see suur söömine enne uut aastat ja selle jaoks ju pühad ongi, et natukenegi rahulikumalt võtta ja elu nautida. Selleks aga, et mitte pühadega 10 kilo juurde võtta, avastasid Liverpooli ülikooli teadlased nipi, mis aitab pühade ajal kaalu hoida ning peale pühi liigsetest kilodest vabaneda. Ja selleks imevahendiks on kuivatatud ploomid. 


Kuidas kuivatatud ploomid aitavad kehakaalu hoida? 

Seda, et mustad ploomid on lahtistava, diureetilise ja organismi puhastava toimega, on juba mitu korda teaduslikult tõestatud. Lisaks on kuivatatud ploomid parim puuvili, mis aitab kõhuprobleemide puhul ning söögiisu reguleerida. Sellepärast peaksid just need inimesed, kellel on harjumuseks pühade ajal liiga palju süüa, võtma eriti sellel perioodil lisaks iga päev paar peotäit kuivatatud ploome selleks, et oma ainevahetust parandada. 

 

Teadlased tõestasid oma 12 nädalat kestnud uurimistöö käigus, et kuivatud ploomid aitavad reguleerida söögiisu ning hoida kehakaalu kontrolli all. Uurimistööl osalenud vabatahtlikud jaotati kolme gruppi ning neile anti enne söömist vastavalt siis rosinaid, komme või kuivatatud ploome. Need inimesed, kellele anti enne söömist kuivatatud ploome, sõid vähem ning tundsid rutem, kui kõht oli täis saanud. Teised analoogsed uurimistööd on näidanud, et kuivatatud ploomid soodustavad kaalulangust, aidates reguleerida söögiisu, tekitades rutem täiskõhutunnet ning muutes ainevahetust kiiremaks. Ära siiski hakka liiga suures koguses ploome sööma, piirdu väikeste kogustega, paarist peotäiest päevas täiesti piisab.

Kommentaare ei ole