{ads}

HIDE

Viimased

latest

Peamised põhjused, miks su kaal ei lange

  I segi, kui sa oled sportlik ja sööd tihti tervislikku toitu, võib juhtuda, et sul kõigest hoolimata kaal ei lange, nii nagu sa soov...

 

Isegi, kui sa oled sportlik ja sööd tihti tervislikku toitu, võib juhtuda, et sul kõigest hoolimata kaal ei lange, nii nagu sa sooviksid. Loe alljärgnevat nimekirja ja vaata, kas mitte üks neist pole põhjuseks,

et su kaal ei lange.

1. Sa ei joo piisavalt vett


Vesi aitab keha piisavalt hüdrateerituna hoida. Viimaste uuringute järgi selgub, et regulaarse vee joomine aitab kaalu langemisele kaasa. Vee joomine enne söömist aitab söögiisu kontrolli all hoida ja seetõttu vähem süüa. Rohkelt vett sisaldavate puu- ja juurviljade söömine aga aitab tekitada täiskõhutunnet ja võtab ära isu näksimise järgi. Külma vee joomine kiirendab aga ainevahetust.

2. Sa arvad, et väike jalutuskäik koeraga on piisav

Loomulikult on veerand tunnine jalutuskäik parem, kui üldse midagi aga drastilisi muutusi ei maksa oodata. Selleks, et kaal langema panna, pead sa vähemalt pool tundi jõusaalis treenima või siis jooksmas käima hoopis.





3. Sa sööd tervislikult aga liiga palju

Pähklid, avokaadod, täistera pasta, oliiviõli ja must šokolaad on tervislikud ent sisaldavad palju kaloreid. Tervisliku toidu söömine on hea valik ent vaatama peab ikkagi, kui palju sa seda sööd. Avokaado on tervisele supertoit, ent sisaldab üle 200 kalori.

4. Sa teed ainult kardio treeningut

Ühe ja sama pulsivahemiku ja tempoga treenides tihti kaal langema ei hakka, vaid püsib ühtlasena ja võib isegi tõusta. Hea oleks proovida ka jõutreeningut, sest see aitab tugevdada liigeseid, ehitada üles lihamassi ja kiirendab ainevahetust. Lisaks sellele põletad sa sellisel moel ka kaloreid veel pikka aega peale trenni lõppu.

5. Sa teed trenni tühja kõhuga

Kui sul on harjumuseks trennida tühja kõhuga, võta siis teadmiseks, et uuringute järgi tulevad põletatud kalorid lihastest ja mitte rasvast. Kuna lihased põletavad rohkem kaloreid, kui rasv, siis mida suurem lihasmass sul on, seda tõhusam on su kaalu kaotus. Enne trenni söömine väldib lihaste kadu ja annab sulle rohkem energiat trenniks.

6. Su kaaslane pole samal lainel, kui sina

Kui su kaaslane on samal lainel, kui sina - sportlik ja tervislikult toitev -  siis on see suureks toetuseks ja abiks sulle. Kui aga mitte, siis võib juhtuda, et su toidukapis leidub tihti rasvast ja ebatervislikku toitu. Su kaal ei saagi langeda, kui see on su kaaslane, kes toidud ostab ja söögi valmistab oma äranägemise järgi. Ja kes trenni minemise asemel soovitab sul jäätist süüa.

7. Sa valid, mida sa sööd


Kui sa sööd valikuliselt, jättes mõned olulised ained täiesti oma menüüst välja, võib juhtuda, et su organismis tekib defitsiit. Lisaks sellele võib sul tekkida just suur isu selle järgi, mille sa vältida üritad. Selle asemel, et vältida süsivesikuid, söö täistera tooteid ja ära unusta portsjoni suurust kontrollimast. Üldjuhul on need liiga suured portsud, mis rikuvad talje joont, mitte pasta söömine.




8. Sa ei maga piisavalt


Tihti tehakse trenni unetundide arvelt, ent kindel on see, et selleks, et kaal langeks, on oluline magada korralikult ja piisavalt. Sul on vaja seda lisaenergiat, et trenni teha ja unetundide kahandamine võib mõjuda su söögiisule: liiga vähene magamine tõstab söögiisu stimuleerivaid hormoone.

9. Sa ei söö piisavalt köögivilju


Söö vähemalt viis kuni seitse portsjoni köögivilju päevas. Köögivilju peaks lisama niipalju, kui võimalik oma igapäevasesse menüüsse, sest nad sisaldavad palju kiudaineid, vitamiine ja mineraale, mis on organismile olulised ning aitavad hoida kauem täiskõhutunnet. Palju köögivilju söövad inimesed kaotavad rutem kaalu tavaliselt.

10. Sa sööd püstijalu
Püstijalu külmutuskapi ees kugistamine ei hoia kokku sinu aega ega energiat ja on lihtsalt arutu. Parem on võtta aega söömiseks ja nautida seda korralikult.

11. Sa kannad liiga lohvakaid ja suuri riideid


Lohvakad ja suured riided on küll mugavad aga nende kandmine paneb unustama, milline sa tõeliselt välja näed ja see võib mõjuda halvasti sinu motivatsioonile. Vali sellised riided, mis rõhutavad su taljet ja toovad su figuuri välja.

12. Sa lubad endale dieedivabu päevi


Ükskõik, mis dieeti sa ka ei tee, ära tee seda poolikult. Hoia oma dieedist kinni, muidu lisandub ühele dieedivabale päevale teine ja nii edasi. Ja sinu kaalule see hästi ei mõju.




13. Sa jätad hommikusöögi vahele



Hommikusöögi vahelejätmine võib tunduda hea võimalusena kalorite pealt kokku hoida aga kas sa tead, et sel ajal paneb su keha end näljareziimi peale. Hoia seda meeles, et need, kes söövad regulaarselt hommikusööki, kaotavad palju rutem kaalu, sellepärast ära unusta süüa igal hommikul, et panna korralikult oma ainevahetus tööle. Ära niisama näksi vaid söö valke, et tagada organismile energiat ja kiudaineid, mis aitavad sul järgmiste tundide jooksul vastu pidada.

14. Sa ei kontrolli oma portsjone

Kõik teavad, et dieedi pidamise ajal on oluline vaadata üle portsjoni suurused. Kaalu ja mõõda üle kõik, mida sa suhu paned ja õpi tundma, kui su kõht täis on, seega väldid sa liigsöömist.

15. Sa sööd ilma mõtlemata


Kui sul on harjumus söömise ajal vaadata telekat või arvutit, siis võib see mõjuda su taljele hävitavalt. Võta endale söömiseks aega ja söö korralikult, nautides seda. Tulemusena sa sööd vähem. Tihti inimesed ei saa ise arugi, kui palju nad endale toitu sisse ajavad lihtsalt sellepärast, et nende mõtted on mujal.

16. Sa ei tükelda oma toitu


Hea nipp vältimaks ülesöömist on tükeldada toit väikesteks tükkideks. See võib tunduda lapsik aga uuringute järgi selgub, et inimmeelele meeldivad rohkem väikesed portsjonid ja ta rahuldub vähemaga.

17. Sa jood liiga palju gaseeritud magusaid jooke


Limonaadid ja muu selline ei anna kehale mingeid toiteväärtus ja mõjub halvasti su soovile kaalu kaotada - isegi, kui sa jood ainult dieetjooke. Uuringud on näidanud, et neil, kes joovad vähemalt kaks dieetjooki päevas, on talje palju laiem, kui neil, kes dieetjooke ei joo.

18. Sa ei söö piisavalt


Ära näljuta ennast selleks, et kaloreid kokku hoida. See rikub su ainevahetust ja õhtusöögi ajaks on sul kõht nii tühi, et sa sööd rohkem, kui kavatsetud. Lisaks sellele tekitab enese näljutamine vastupandamatu soovi näksimise järele.

19. Sa tarbid liiga palju madala kalorsusega toite


Vähese kalorsusega toitude söömine võib põhjustada pettumust, sest sageli on enamik neist täis liigset naatriumi, suhkrut või keemilisi lisaaineid, et tasakaalustada lisamata või vähendatud ainete mõju. Lisaks sellele lahjades toitudes on vähe toiteväärtusi, ning see fakt, et toode on lahja, paneb see sind seda rohkem sööma. Tõenäoliselt sööd sa niimoodi rohkem kaloreid, kui sa seda teeksid normaalse kalorsusega toodet süües.




20. Sa ei pea toidupäevikut


Toidupäeviku pidamine ja selle igapäevane täitmine aitab sul näha, kui palju kaloreid sa päevas tarbid. Uuringute järgi selgub, et toidupäevikute pidajad kaotavad kaalu edukamalt.

21. Sa sööd liiga tihti väljas

Lemmikrestoranis söömine on hea viis lõõgastumiseks aga olgem ausad, kindlasti sööd sa seal liiga palju, tellides lisaks eelroa ja magustoidu. Lisaks sellele joogid. Roogade kalorsus jääbki saladuseks.
Kui sa tingimata pead väljas söömas käima, siis katsu tellida pool portsu või jaga see sõbraga, vali alati midagi tervislikku ja joo veini asemel vett.

22. Sa ei luba endale kunagi midagi head


Kui sa endale vahetevahel lubad paar friikartulit või tükikese šokolaadi, siis ei mõju see su dieedile katastroofiliselt. Uuringute järgi selgub, et sa ei pea peale koogitüki söömist tegema tingimata rasket trenni ja et see koogike ei lähe tingimata lisakilode hulka, kui sa edaspidi järgid oma dieeti ja tervislikku toitumist.





Kommentaare ei ole