{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa teadsid, et külm karastab keha ning parandab vastupanuvõimet viirushaigustele

  Foto : unsplash /Thom Holmes Talvel külmade ilmaga veedame me ikka rohkem aega kodus soojas, et end hoida külmetushaiguste eest. Tegelikul...

 

Foto : unsplash /Thom Holmes

Talvel külmade ilmaga veedame me ikka rohkem aega kodus soojas, et end hoida külmetushaiguste eest. Tegelikult näitavad aga uuringud, et külm ilm hoopis muudab immuunsussüsteemi tugevamaks. Ja tänu sellele ei pääse külmetushaigused sulle ligi. 

Portsmouth'i ülikooli teadlase Mike Tipton'i sõnul aitab karge ja külm talveõhk vabastada stressihormoone ja alandada depressiooni ning masendust. 2018. aastal Briti teaduslikus väljaandes British Medical Journal avaldatud artiklis kirjutati ühest naisest, kes kannatas depressiooni käes ja kes lõpetas antidepressantide võtmise siis, kui ta hakkas võtma igapäevaselt jäävanne. 

Aga kui külm on tervisele kasulik, siis juhul, kui keha pole külmaga harjuda jõudnud, võib külm ka halba teha. Sellepärast tuleks olla ettevaatlik külmateraapiat tehes. Ekspertide sõnul tuleks alustada tasapisi ja hakata keha külmaga vähehaaval harjutama. Praeguseid külmakraade arvesse võttes, ei tohiks see väga raske olla.

Kommentaare ei ole