{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaerahelbed - südame sõbrad

  Hommikusöök on päeva kõige tähtsam söögikord, mida ei tohiks vahele jätta, sest ta sisaldab terve päeva veerandi energiavajadusest....

 



Hommikusöök on päeva kõige tähtsam söögikord, mida ei tohiks vahele jätta, sest ta sisaldab terve päeva veerandi energiavajadusest. Kõige parem ja tervislikum on alustada päeva kaerahelbepudruga, sest kaerahelbeid on peetud juba ammu tervisetoiduks. Kaerahelbeid valmistatakse kvaliteetsest kooritud ja seejärel röstitud kaerast. Röstimise järel kaera aurutatakse ja seejärel pressitakse helvesteks. Kaerahelbed on kiudainerikkad, antioksüdantiderikkad, sisaldavad mangaani, biotiini (kreeka keelsest sõnast bios ehk elu, tegemist on elutähtsa vitamiiniga), vaske, E ja B1 vitamiini, hea valguallikas, magneesiumi jne. 

Kaerahelbed aitavad reguleerida veresuhkru taset, parandavad seedimist ja lisaks sellele aitavad kaalu alandada. 


Kaerahelbed aitavad:

· Reguleerida veresuhkru taset

· Alandada diabeedi riski

· Alandada kolesteroolitaset

· Ergutada immuunsussüsteemi

· Alandada südamepuudulikkuse ohtu

· Kaitseb lasteastma eest

· Aitab toksiine ja mürkaineid väljutada organismist

· Aitab kaasa uute kudede moodustamisele organismis

· Ennetab osteoporoosi

· Arendab, hoiab alal ja tasakaalustab närvisüsteemi funktsioneerimist



Kaerahelbed alandavad kolesteroolitaset: kaeras leidub kõige rohkem beetaglükaani - tegemist on veeslahustuva kiudainega, mis seob peensooles halba kolesterooli ehk siis LDL-kolesterooli ja sellest toodetud sapihappeid, aitab neid kehast väljutada ja takistab neid soole kaudu uuesti imendumast. Seega alandab beetaglükaan kolesteroolitaset veres. Uuringute järgi aitab 30g kaerahelveste söömine päevas alandada kolesteroolitaset 8% - 23%. Beetaglükaan aitab hoida ka täiskõhutunnet kauem tänu kilele, mida ta mao seintele moodustab. Lisaks sellele alandab beetaglükaan vähiriski ja mõjub vananemist pidurdavalt. 

Kaerahelbed aitavad võidelda põletiku vastu: kroonilist põletikku peetakse erinevate terviseprobleemide põhjustajaks, nende hulgas ülekaalulisus ja südamehaigused. Kaerahelbes leiduvad antioksüdandid suudavad aga alandada organismi põletikulist seisundit.

Kaerahelbed on südame sõbrad: Mitmed erinevad uuringud on tõestanud, et kaerahelveste söömine aitab suurel määral vähendada südame-veresoonkonna haigusi. Lisaks sellele suudab kaer parandada südame tervist. 

Kommentaare ei ole