{ads}

HIDE

Viimased

latest

9 punkti jalatalla all, mis leevendavad valu ja mille abil saab parandada tervist ja vaimu

  Paljude inimeste elu on üsna kiire ja stressirohke, mis nõuab palju pingutusi nii kehalt, kui vaimult. Sellel kõigel võib olla halb...

 


Paljude inimeste elu on üsna kiire ja stressirohke, mis nõuab palju pingutusi nii kehalt, kui vaimult. Sellel kõigel võib olla halb mõju meie tervisele. Me unustame oma kiire elu juures ära kõige olulisema - hoolitseda oma tervise eest, puhata ja magada piisavalt ja seame enda tervise seega ohtu, luues soodsa pinna haigustele.

Refleksoloogia ehk lõdvestusteraapia näol ei ole tegemist lihtsalt jalamassaažiga, vaid punktide kaudu organismi mõjutamisega. Tänu refleksoloogiale on võimalik jalatalla masseerimise abil stimuleerida erinevate organite tööd ja leevendada valu, samuti aitab ta pingete maandamiseks ja stressist vabanemise juures. Siiski tuleb arvesse võtta, et refleksoloogia näol on tegemist alternatiivraviga, mis ainult täiendab ravi ja kindlasti ei asenda meditsiinilist jälgimist. Mitmed erinevad uuringud on tõendanud refleksoloogia kasulikkust inimese heaolu ja krooniliste haiguste ravi juures.

Kuidas siis erinevaid tsoone mõjutada nii, et energia kehas vabalt liikuma hakkaks ja organism normaalselt töötad saaks?

1. Süda



Kahtlemata on kõigile selge, miks peab südame eest hoolt kandma ja millisel määral mõjutab südame tervis kogu organismi korralikku funktsioneerimist. Tundes südame piirkonnas valu, pekslemist või ebamugavustunnet, tuleb masseerida südame punkti umbes minuti jooksul. Samuti parandab see punkt vereringet. Siiski ei maksa unustada konsulteerida ka arstiga.

2. Pea



Masseeri pöidla otsaga suurt varvast, see peaks leevendama peavalu korral. Põhjus sellele on lihtne, varbad on otseselt seotud pea ja ajuga. Lisaks sellele aitab see üldisele ajutegevusele kaasa.

3. Kael



Kaelavalul on mitmeid põhjuseid: halb kehahoiak, magamata öö, vale liigutus kaela keerates jne. Suure varba aluse tsooni masseerimine aitab leevendada probleemi.

4. Peensool



Stimuleerides peensoolega seotud olevat punkti, aitab leevendust tuua seedimisega seotud probleemidele ja parandada ainevahetust. Sa võid ka proovida masseerida soolestikuga seotud olevat punkti väikese palli abil, mida sa veeretad jalatalla all ja lastes pallil jalatalda masseerida.

5. Kilpnääre



See punkt jalalaba all puudutab rohkem naisi, kui mehi, kuna naistel esineb sagedamini kilpnäärmeprobleeme. Masseeri seda tsooni jalatalla all selleks, et tuua leevendust ja stimuleerida kimpnäärme tööd.

6. Põlved



Vanematel inimestel annavad põlvevaevused rohkem tunda, probleemid põlvedega võivad kaasa tuua lihaste, luude ja liigestetöö nõrgenemist.

7. Alaselg



Alaseljavalu on üsna piinarikas ja kurnav. Stimuleeri alaseljaga seotud olevat punkti paari minuti jooksul seda masseerides.

8. Silmad



Vanusega sageli nägemine halveneb. Varvastealuse tsooni masseerimine peaks aitama leevendust tuua nägemisega seotud probleemidele ja parandama seda mingil määral.

9. Kopsud

Raskused hingamisega, katkendlik hingamine, ebamugavustunne kopsudes - kopsudega seotud punkti masseerimine aitab soodustada paremat hingamist ning parandada kopsude üldist tervist.

Sellegipoolest tuleks konsulteerida samuti arstiga, et leida põhjus oma probleemile.

Kommentaare ei ole