{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised toiduained kahjustavad maksa kõige rohkem?

  Foto : unsplash / Thomas Park Keegi ei taha oma tervisele ...

 

Foto : unsplash / Thomas Park

Keegi ei taha oma tervisele halba teha. Maks on eluliselt tähtis organ, millel on väga palju erinevaid funktsioone. Kahjuks saabki aga just maks kõige rohkem kahjustada tänu meie enda halvale eluviisile. Selleks, et maksahaiguseid ära hoida, tuleb teada, millised toiduained võivad maksa kahjustada. 

Kõige rohkem tuleb tähelepanu pöörata toitumisele, tähtis on süüa tervislikult ja tasakaalukalt. Selleks, et maksa saaks oma funktsioone täita, väljutada mürkaineid ning toota seedimiseks vajalikke ensüüme, tuleb piirata teatud toiduainete tarbimist, mis teevad maksale rohkem halba, kui head. 

 

 


Millised toiduained kahjustavad maksa kõige rohkem? 

Esimene on kohv, mida kõik inimesed igal hommikul joovad. Kofeiini liigne tarbimine koormab organismi, hea oleks piirduda ainult 2 tassiga päevas. 

Praetud ja õlis küpsetatud toidud kahjustavad samuti maksa ega ole tervisele kasulikud. Seega ära söö igapäevaselt õlis praetud toite vaid kõige rohkem üks kord nädalas. 

Ka alkoholi sisaldavad joogid on maksale kahjulikud, tuleb meeles pidada, et alkohol hävitab maksarakke. 

Karastusjoogid sisaldavad liiga palju suhkrut ja on samuti kahjulikud maksa tervisele. 

Rafineeritud teraviljad (sai, makaronid, küpsetised), mis põhjustavad veresuhkru taseme liiga kiiret tõusu, mis mõjub maksa koormavalt. Pikemas perioodis kahjustavad rafineeritud toiduained maksa tervist ning võivad põhjustada tõsiseid terviseprobleeme.

Ka maiustused ei ole head ei maksa ega kõhunäärme tervisele, sest nad sisaldavad liiga palju halbu rasvu ning suhkrut.

Kommentaare ei ole