{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks juuksed hakkavad sügisel välja langema?

  Foto : unsplash / Elia Pellegrini Ilmselt oled sa juba mär...

 

Foto : unsplash / Elia Pellegrini

Ilmselt oled sa juba märganud, et sügisesel perioodil hakkavad juuksed rohkem välja langema. Millest see tingitud on? Alguses võib see isegi muretsema panna aga peale seda, kui sa oled sõbrannadega rääkinud, siis näed sa ruttu, et kõikidel on sama probleem. Sügisesel perioodil, enne talve algust on juuksekadu keskmisest suurem. Miks see nii on? 

Põhjus sellele on tegelikult üsna lihtne. Nimelt on see normaalne osa juustetsüklist. Suurenenud juustekadu sügisesel perioodil on täiesti normaalne ja loomulik. Mitte keegi ei pääse sellest, kõik peavad selle all kannatama, ainult, et näha on juuste väljalangemist suuremal või vähemal  määral sõltuvalt juuste tihedusest. 

 

 

Juuste suurem väljalangemine leiab aset tänu temperatuurimuutustele ja samuti toitumisharjumuste muutustele. Me ei toitu ju samamoodi suvisel ja talvisel perioodil. Suvel sööme me tavaliselt rohkem marju, puuvilju ja tooreid köögivilju. Kõiki toiduaineid, mis tagavad juuste kasvuks vajalikke vitamiine ja mineraalaineid. Sügis-talvisel hooajal aga on nagu puudega, kes kaotavad oma lehed - juuksed langevad välja selleks, et uued saaksid kasvada. 

Seda nähtust ei ole võimalik vältida, sest looduse vastu lihtsalt ei saa. Aga sa võid võtta toidulisandeid, mis soodustavad juuste kasvu. Kindlasti tuleks juua palju vett, juuste kasvu soodustavad hästi räni ja magneesium.

Kommentaare ei ole