{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ricotta-toorjuustukook iirise- ja krõmpsuva pähklikattega

  Mõnusalt kreemjas täidis koos suussulava iirise ja krõmpsuvate pähklitega moodustavad ideaalse koosluse. Ja see ei ole niisama k...

 



Mõnusalt kreemjas täidis koos suussulava iirise ja krõmpsuvate pähklitega moodustavad ideaalse koosluse. Ja see ei ole niisama kiidulaul, see kook on tõesti seda väikest aega väärt!

Vaja läheb:
150g Digestive küpsiseid
75g võid

400g ricotta kohupiima
200g toorjuustu
5sl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
4 muna
75g hapukoort (20%)

3sl suhkrut
100g pähkleid (nt pähklisegu)
150g iiriseid
2sl võid
3sl piima



Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vooderda 24cm koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru koogivormi põhja ja tõsta külmkappi.
Täidise jaoks sega omavahel ricotta, toasoe toorjuust ja suhkrud. Lisa ükshaaval pidevalt segades munad. Viimasena sega juurde hapukoor. Vala täidis koogivormi ja küpseta 140 kraadi juures 40-50 minutit (Jah, kook jääb veidi võdisev). Lülita kuumus välja ja lase järelküpseda. Kui ahi on maha jahtunud, tõsta kook välja natukeseks jahtuma. Seejärel lase külmkapis üleöö seista.
Katte jaoks rösti pähklid kuldpruuniks, lisa suhkur ja lase sellel sulada. Sega veidi ning jäta jahtuma. Kuumakindlas kausis sulata iirised koos või ja piimaga. Saadud kaste vala koogile ning aja ühtlaseks (tuleb üsna kiiresti tegutseda, sest külmkapikülmal koogil taheneb iirisekaste kiiresti). Raputa peale röstitud pähklid. Enne serveerimist lase veel vähemalt tunnike külmkapis seista.





Retsept on pärit Liina Luukase blogist, algretsept asub SIIN.
Avaldatud autori loaga.

Kommentaare ei ole