{ads}

HIDE

Viimased

latest

Plank - lihtne harjutus, et saada suveks vormi!

  P lank on väga hea ja tõhus harjutus, mida võiks alguses teha 20 - 30 sekundit ja siis järk-järgult iga päev pikendada aega kun...

 

Plank on väga hea ja tõhus harjutus, mida võiks alguses teha 20 - 30 sekundit ja siis järk-järgult iga päev pikendada aega kuni viie minutini. Harjutust võib ka teha mitu korda päevas, ent kõige olulisem on regulaarsus ja järjepidevus, kui tahad tulemusi näha.

Katsu harjutust sooritada vähemalt kord päevas, tee kava 30. päevaks ja leia üks minut päevas. Harjutus arendab stabiilsust, oluline on hoida keha tasakaalus ja stabiilsena ning liikumatuna.

Sellises asendis aktiveerid sa suure osa lihaseid ja regulaarsel harjutamisel saad endale head seljalihased,  treenitud tuharalihased, kaunid sääred, sileda kõhu ja ilusad käevarred.

Harjutus ei hõlma palju liikumist, kõige olulisem on tasakaal.

Heida kõhuli kõverdades käed küünarnukist, moodustades 90° nurga küünarnukkidega.

Keha peab olema sirge ja stabiilne, ära kõverda selga ega põlvi.
 
 


Toeta käed maha õlgade laiuselt ja tõsta ülakeha üles.  Jalad toetuvad varvastele. Sooritades harjutust hoia keha sirgelt, ära kõverda põlvi. Suru tuharalihased kokku, see aktiveerib veelgi rohkem rinnalihaseid. Hoia selg sirge, kujuta ette, et su selg on kleebitud vastu seina. Suru kõhulihased kokku.

Soorita harjutust niikaua, kui võimalik. Võid teha mitu korda järjest, lastes kaks minutit pausi vahele. Soovitatav on alustada rahulikult, ära katsuge kohe rekordit lüüa.

See staatiline harjutus aktiveerib tuharalihased ja reie tagakülje lihased, selga, õlalihaseid ja kaela. Sellepärast soovitatakse teda ennetuseks osteokondroosi vastu. See harjutus vabastab õlad ja  abaluud valust, mis on põhjustatud raskete kottide tassimisest või päev otsa kontoris istumisest.

See harjutus aktiveerib ka jala ja käevarre lihased ning loomulikult automaatselt kõhulihased.











Kommentaare ei ole