{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks on nii raske kõhurasvast lahti saada?

  Foto : unsplash /Siora Photography Sa võid küll teha hooli...

 

Foto : unsplash /Siora Photography

Sa võid küll teha hoolikalt sporti ja toituda tervislikult aga kõhuke ei kao sellest hoolimata mitte kuhugi. Ta on väga visa ja sa kannad teda endaga kaasas ilmselt juba sellest ajast, kui sa tööl hakkasid käima. 

Kõigepealt tuleb selgeks teha, millisest rasvast jutt käib. Nahaalune rasv on see, mida on kõige rohkem näha ja mis ei ole nii ohtlik. Vistseraalne rasv aga koguneb kõhu piirkonda ja elundite ümber. Ja just see rasv on kõige ohtlikum tervisele. Üldiselt on nii, et kui vööümbermõõt on alla 88 cm, kehamassiindeks on normaalne ja kõhuke on väike, siis on tegemist nahaaluse rasvaga. 

 

 

Üks põhjustest, miks naistel on nii raske kaotada kõhurasva, on geenid. Veresuhkru taset reguleeriv hormoon insuliin osaleb rasvade ladestumises kõhu piirkonda. Ja kui suguvõsas on esinenud diabeeti, võib ainevahetus olla korrast ära, mis põhjustab liiga suure insuliini eritumise kohe, kui suhkruga natukenegi liiale minna. Seega isegi, kui sa sööd 90% ajast korralikult ja tasakaalukalt, siis ainult üks kook nädalas võib kohe ladestuda kõhu piirkonda kuna su hormoonide töö on häiritud. 

Teine rasvumist põhjustav hormoon on stressihormoon kortisool. Stressi puhul on kortisooli tase liiga kõrge, kortisool aga on samuti vastutav selle eest, et rasvad kogunevad just kõhu piirkonda. Sellepärast on tähtis iga hinna eest oma stressi taset alandada, et iga väiksemgi maiustus kohe rasvaks ei ladestuks. 

 

 

Menopaus ja menopausi eelne aeg on just need ajad, kui naistel hakkab rasv kogunema kõhu piirkonda ja lahti sellest ei olegi nii kerge saada. See on küll ebaõiglane aga nii see kord on, inimene on kord nii loodud, et vanusega hakkab rasv kuhjuma selleks, et kaitsta luude tervist. Ja lisaks sellele ei maksa ära unustada, et vananedes lõtvub ka nahk ja mitte ainult näo piirkonnas.

Paljud inimesed arvavad, et toituvad tervislikult ehkki tegelikult see nii ei ole. Kõhurasva kaotamiseks ei piisa ainult sellest, et süüa köögivilju. Kõige tähtsam on toituda lähtuvalt oma eluviisist. Kui sa oled istuva eluviisida, siis tuleb lihtsalt süüa vähem, selle asemel, et end näljutada.

Ja mis puutub spordiga tegelemisse, siis ei ole vaja teha kõhulihaste harjutusi iga päev. Käi samuti jooksmas või sõida rattaga, et rasva põletada. Aga ka siis pole kindel, et see visa kõhurasv kuhugi kaoks. Võib-olla tuleb sul lihtsalt harjuda oma kõhukesega?


Kommentaare ei ole