{ads}

HIDE

Viimased

latest

Meeste eri : 5 toitu, mis tõstavad testosteroonitaset

  Foto : unsplash / Victor Freitas Testosteroon on meessuguh...

 

Foto : unsplash / Victor Freitas

Testosteroon on meessuguhormoon, mille tase organismis võib olla erinev. Madal testosteroonitase aga võib põhjustada erektsioonihäireid, südamehaiguseid, langenud libiidot, depressiooni, kehakarvade kaotust, lihasmassi kaotust ning madalamat immuunsust. 

Testosteroonitaseme mõjutamiseks tuleb regulaarselt trenni teha, magada kindlatel kellaaegadel ning piisavalt, kuna testosterooni toodab keha just magamise ajal ning valida õigeid toiduaineid.


Munad

Väga kasulikud on munad, mis sisaldavad palju valku, D-vitamiini ning peamisi toitaineid, mis aitavad vabastada seda steroidhormooni. Lisaks sellele sisaldab munakollane rohkelt head kolesterooli HDL'i, mis soodustab omakorda hormoonide tootmist.


Kaer

Kindlasti tuleb selles nimekirjas ära märkida, kui kauslikud on kaerahelbed. Nimelt sisaldavad kaerahelbed üht valku, mida kutsutakse aveniiniks ning mis oma keemilise koosluse poolest sarnaneb paljuski testosteroonile. Lisaks sellele on see alkaloid närvisüsteemile ning testosteroonitasemele energiat andva toimega. Ja muidugi sisaldavad kaerahelbed rohkelt tsinki, mis tõstab mitmete erinevate hormoonide, seal hulgas testosterooni taset. 

 

 


Tuunikala

Testosteroonitaseme tõstmiseks on soovitatav süüa tuunikala. Tegemist on rasvase kalaga, mis sisaldab rohkelt D-vitamiini ning oomega-3 rasvhappeid. Lisaks sellele sisaldab tuunikala seleeni, millel on antioksüdantne toime ja mis osaleb testosterooni sünteesis.


Lillkapsas

Lillkapsas, brüsseli kapsas ja brokoli sisaldavad indooli (indool-3-karbinool), mis stimuleerib kaudselt testosterooni tootmist. Indool takistab testosterooni muutmist östrogeeniks.


Küüslauk

Ja muidugi küüslauk. Toores küüslauk aitab tõsta testosterooni taset. Ja seda tänu allitsiiniline, tegemist on ühendiga, mida küüslauk sisaldab ja mis vabaneb küüslaugu närimise käigus. Kõige parem on hakkida küüslauk veerand tundi enne söömist võimalikult peeneks, siis on allitsiini tase kõige suurem. Allitsiin aga mõjutab luteiniseerivat hormooni, mis omakorda tõstab testosterooni tootmist. Lisaks leidub allitsiini ka sibulates.


Kommentaare ei ole