{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas oma juukseid sügis-talvisel hooajal hooldada

Foto : unsplash / Element 5 Digital    Ära mine välja mä...

Foto : unsplash / Element 5 Digital

 

 Ära mine välja märgade juustega

Külmal ajal ei kuiva juuksed nii ruttu vaba õhu käes, kui suvel. Märjad juuksed on aga palju õrnemad, kui kuivad. Märjad juuksed katkevad ja murduvad rutem ning juuksed kipuvad palju kergemini sõlme minema. Ja loomulikult on märjad juuksed välistele ärritustele vastuvõtlikumad. Seega, enne, kui sa välja lähed, kuivata oma juuksed ära. 


Ära unusta juustehooldust

Nii nagu nahk kaotab külma ilmaga niiskust, muutuvad ka juuksed kuivemaks kui väljas on külmad ilmad. Juuksed vajavad seega rohkem niisutust ning toitaineid, seega muutub hooldusvahendite kasutamine lausa hädavajalikuks sellel perioodil. Ära unusta teha oma juustele õlimaske, toitvat ja niisutavat juustekreemi, seerumit jne. Vali selline toode, mis sulle kõige paremini sobib, mis pakub su juustele kaitset ning toidab juukseid. 

 

Ära kanna juukseid iga päev kinni

 Jah, nii on lihtsam neid küll korralikus soengus hoida ja nii ei lähe juuksed ka ruttu mustaks, kui sa ei hõõru neid kogu aeg salli ja mütsi vastu aga samas muutuvad su juuksed hapramaks, kui sa neid kogu aeg kinni hoiad. Eriti kui sa kannad tugevat juuksekummi, mis veelgi rohkem juukseid lõhub. Sellepärast katsu kanda erinevaid soenguid või vali mõni pehmem juuksekumm, mis ei lõhu nii väga juukseid.

 

 

 

Võta toidulisandeid

Kui väsimus paneb organismi aeglasemalt tööle, siis kannatavad esimesena selle all juuksed ja küüned. Juuste kasv muutub aeglasemaks, juuksed kaotavad sära ning muutuvad hapramaks. Tasakaalukas ja mitmekülgne toitumine võib siin aidata aga mõnikord tuleb võtta lisaks ka toidulisandeid, mis toetavad juuste tervist. Seega, niipea, kui ilmad lähevad külmemaks ja sa tunned suuremat väsimust, hakka toidulisandeid võtma, mis kaitsevad juukseid.

 

Ära pese juukseid iga päev

Halbade ilmastikuoludega tekib ikka tahtmine pesta iga päev oma juukseid. Kui sa pesed aga juukseid liiga tihti, siis ei muuda see olukorda paremaks. Vastupidi, liiga sage juuste pesu muudab juukseid veelgi hapramaks. 

 

Ära pese juukseid liiga sooja veega

Kui sa ei lähe kunagi välja märgade juustega ega pese liiga tihti oma juukseid, siis võib-olla oled sina see, kes peseb juukseid liiga sooja veega. Ikka on külma ilmaga hea käia sooja duši all aga kui sa pesed ka oma juukseid liiga sooja veega, siis kuivatad sa oma peanahka. Lisaks sellele võivad juuksed selle tulemusel kaotada oma sära ja muutuda tuhmiks. Seega pese juukseid leige veega sügis-talvisel perioodil.

 



Kommentaare ei ole