{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kasulikud soovitused, kuidas kõhtu lamedamaks saada ilma trennita

Foto : unsplash / Wesual Click   Pime hooaeg on kätte jõudnu...

Foto : unsplash / Wesual Click

 

Pime hooaeg on kätte jõudnud ja talv ei ole enam kaugel. Talvised toekad ja rasvased road on taas menüüs. Olgem ausad, rasvane seapraad ja hapukapsad maitsevad ju kõigile ehkki me teame, et kehakaalule selline toitumine kasuks ei tule. Ja otse loomulikult, kui sa sellist toitu sööma, koguneb kõik rasv kõige esimesena kõhu ja puusade ümber. 

Kui sa aga tahad saledat kõhtu saada, pead sa oma toitumises muudatused tegema. Ja loobuma täiesti osade toiduainete söömisest. Sellest pole ka kasu, kui sa hakkad nüüd ainult porgandeid ja rohelist salatit närima. Köögivilju tuleks rohkem süüa küll, sest nad sisaldavad vajalikke kiudaineid, mis parandavad seedimist. 

Erinevatel vürtsidel on rasva põletav toime ning õppides oma toite paremini maitsestama, võid sa loobuda soola kasutamisest. Ja see on tähtis, sest sool tõstab veelgi söögiisu ning soodustab veepeetust. Soola sisaldavad kõik valmistoidud liiga suures koguses, seega tuleks ka nende tarbimist piirata ja valmistada rohkem ise süüa. 

Samuti tuleks rohkem tarbida täisteraviljatooteid ning köögi- ja puuvilju, mis parandavad seedimist. 



Piimatooteid tuleks aga tarbida mõõdukalt. 

Valget suhkrut tuleks aga üldse vältida. Suhkur ei sisalda toitaineid ning läheb ruttu rasvaks, millest on raske vabaneda.

Kõhurasvast vabaneda aitab ka see, kui sa jood igal hommikul tühjale kõhule sidrunimahla, see aitab seedimist aktiveerida. Samuti oleks tähtis süüa teadlikumalt ja mitte süüa kõike, mille järele isu tekib vaid süüa seda, mida su keha vajab. 

Samuti tuleks söömise ajal toitu korralikult mäluda, teha pause ning jääda istuma rahulikult. Aju saadab alles 20 pärast signaali sellest, et kõht on täis. Seega ära kiirusta süües.

Kui sa tahad aga sepikut või saia süüa, siis rösti see eelnevalt ära. Nii suudab organism paremini seedida seda.

Kommentaare ei ole