{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, miks kassile ei tohi piima anda?

Foto : unsplash / Abeer Zaki   Paljud inimesed annavad ikka kassile piima. Tegelikult on aga nii, et piim võib olla kassile isegi kahjulik. ...

Foto : unsplash / Abeer Zaki

 

Paljud inimesed annavad ikka kassile piima. Tegelikult on aga nii, et piim võib olla kassile isegi kahjulik. Ega keegi ei tahagi ju oma lemmikule halba teha, vastupidi, me ju teame, et kassidele piim maitseb. Piim võib kassi tervisele aga palju halba teha ja põhjustada isegi laktoositalumatust. 

Kas kassile võib piima anda või ei? 

Ega kass ei erinegi nii palju inimesest. Ka lapsed vajavad piimatooteid selleks, et luud oleksid tugevad, kasvades aga areneb paljudel välja piima talumatus. Jah, kassile võib piima anda aga parem on siiski, kui sa ei anna. Tegelikult sõltub kõik sinu kassist endast. Mõnedele kassidele tõesti piim meeldib ja ei tekita neile seedeprobleeme. Sellisel puhul tuleks lihtsalt anda piima vastavalt kassi kehakaalule ja mitte väga tihti. Kui sa aga märkad, et su kass on tihti haige peale piima joomist, siis on parem üldse mitte piima enam anda. Sest see võib kahjustada looma seedesüsteemi. Piimatooted võivad põhjustada kõhulahtisust, oksendamist ning seedeprobleeme. Ning võib ka juhtuda, et kassi organism ei hakka enam tootma laktaasi, tegemist on ensüümiga, mis aitab piima seedida. Ja sellisel juhul ei suudagi mõned kassid enam piima taluda.

Kommentaare ei ole