{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalukaotus : kui palju pead sa kõndima selleks, et kaotada 1 kilo rasva

  Foto : unsplash /Bruno Nascimento Kui inimene on otsustanu...

 

Foto : unsplash /Bruno Nascimento

Kui inimene on otsustanud lahti saada üleliigsetest kilodest, siis soovitavad arstid ja toitumisspetsialistid alati hakata ka rohkem liikuma. Aga kui palju peab jalgsi käima näiteks selleks, et kaotada kilo rasva? 

Mõned teaduslikud uuringud kinnitavad, et selleks, et kaotada 1 kilo rasva, tuleks põletada vähemalt 7000 kalorit. Ja loomulikult tuleks seda teha toitumise arvelt. Kindlasti ei maksa sul ennast näljutama hakata. Selleks, et kiiremini kaloreid põletada, tuleb hakata rohkem liikuma. Näiteks selgub uuringute järgi, et 60 kilo kaaluv naine, kes kõnnib kiirusega 5,1 km/tunnis ehk siis keskmise kiirusega, põletab 4 kalorit minutis. Ja seega tänu matemaatilistele võrranditele, mida me koolis õppisime, võime me välja arvutada, et selleks, et kaotada 7000 kalorit, tuleb kõndida 1750 minutit ehk siis 29 tundi. Ilma peatumata. Ja söömata, vastasel korral tuleb veelgi kauem kõndida. 

 

 

Kui sa ei taha kõndida 29 tundi ilma söömata selleks, et ühte kilo kaotada ( ja me saame sinust täiesti aru), siis võid sa näiteks proovida jooksmist. Loomulikult põletab su keha jooksmise ajal rohkem kaloreid aga samas pole ka see nii lihtne. 

Joostes tempoga 11 km/ tunnis, pead sa jooksma keskmiselt 614 minutit selleks, et põletada 7000 kalorit. Ehk siis jooksma järjest 10 tundi. Kui sa jagad selle aga nädala peale ära ja jooksed tund aega iga päev, võid sa kaotada 10 päevaga 1 kilo rasva, loomulikult tingimusel, et sa toitud tasakaalukalt ja tervislikult. 


Kommentaare ei ole