{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mee-küüslaugu segu, mis aitab kiiresti kaalust alla saada

Foto : unsplash / Fernañdo Prado   Natuke mett, küüslauku ja...

Foto : unsplash / Fernañdo Prado

 

Natuke mett, küüslauku ja ongi imevahend olemas, mis aitab sul liigsetest kilodest vabaneda.

See retsept on selle poolt hea, et ta on ka antioksüdantse toimega ja parandab samal ajal tervist ja turgutab immuunsust. Lisaks sellele aitavad nii mesi, kui küüslauk ka rasva põletada ning puhastavad organismi mürkainetest. 

Retsept on aga väga lihtne. Sul läheb vaja kaanega purki (ära unusta eelnevalt purki steriliseerida), 135 grammi kooritud küüslauku ning 235 grammi mett. Sega ained korralikult ja keera purk kaanega kinni. Sa võid ka hakkida küüslaugu peeneks enne purki panemist, kuna küüslauk sisaldab sellist tugeva ravitoimega antibiootilist ühendit nagu allitsiin, mis eritub küüslaugust alles siis, kui seda hakkida või pressida. Seejärel hoia külmutuskapis vähemalt 2 päeva enne tarbimist. Kasutada võid mee-küüslugu segu 30 päeva jooksul 1 spl päevas.  Kui sa märkad, et mee-küüslaugu segu peale tekivad mullikesed, siis ära muretse, see on normaalne käärimistulemus. 



Erinevad teaduslikud uuringud on näidanud, et küüslauk ning mesi aitavad regulaarsel tarbimisel ülekaalust vabaneda. Küüslauk ja mesi on aga lisaks ka tervisele väga kasulikud. 

Liiga palju ei maksa seda segu siiski kasutada, sest mesi sisaldab rohkelt suhkrut, mis ei tule kaalukaotusele kasuks. 

Küüslauk on aga tervislik ja seda maksab iga päev süüa selleks, et terve olla ja terveks jääda. 

 

 

Küüslaugu keemilised ühendid toetavad südame tervist ning hoiavad ära insuldi ning infarkti tekkimise riski. Küüslauk alandab ka vererõhku tänu väävliühenditele, mida ta sisaldab. Ja küüslauk aitab kolesteroolitaset ning veresuhkrut alandada. Küüslauk turgutab ka immuunsüsteemi ja kaitseb erinevate vähivormide eest.  

Mesi aga annab energiat ja alandab kaalu, aidates kehal vabaneda ladestunud rasvast. Mesi sisaldab ka rohkelt vajalikke vitamiine ja mineraale, on antibakteriaalse ja antioksüdantse toimega, aitab külmetushaiguste vastu ning tugevdab immuunsust.



Kommentaare ei ole