{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ämblikku ei tohi tappa!

  Foto : unsplash / Roberto Gualini Arahnofoobia ehk ämblike kartus on üsna laialt levinud. Usutakse, et vähemalt üks inimene neljast tunneb...

 

Foto : unsplash / Roberto Gualini

Arahnofoobia ehk ämblike kartus on üsna laialt levinud. Usutakse, et vähemalt üks inimene neljast tunneb hirmu ja kartust ämblike ees. Ja see, et ämblikud tuppa kipuvad, ei aita seda probleemi lahendada. Paljude jaoks on ainuke lahendus sellisel puhul ämbliku tapmine. Tegelikult nii ei tohiks teha, sest ämblikud ei ole ohtlikud ja nad ei otsi sinu lähedust, vaid istuvad oma nurgas rahulikult. 

Mõtelge parem sellele, et ämblikud hävitavad väga edukalt kõiki kahjurputukaid ning aitavad hoida kodu puhtana, sest nad aitavad ökosüsteemile kaasa. Just tänu sellele, et nad söövad kodus olevaid kahjureid, nende seas kärbseid ja sääski ja ei ole ise meie jaoks kahjulikud. Ämblikud on kiskjad aga ei ohusta inimest. Nad püüavad kinni kärbsed, sääsed ja veinikärbsed, hoiavad kodus puhtust ning tasakaalu. Lisaks sellele on ämblikud palju keskkonnasõbralikumad, kui tervist kahjustavad putukatõrjevahendid. Ja ära unusta, et ämblik kardab sind rohkem, kui sina teda. Ja kui sa ämblikku tõesti kardad, siis vii ta välja. 

Ja ära unusta, et rahvasuu räägib, et ämblik toob õnne! 

Kommentaare ei ole