{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 toiduainet, mis tagavad sulle ilusa naha sügisel

  Foto : unsplash / Sara Dubler Päike peidab ennast ja õhk m...

 

Foto : unsplash / Sara Dubler

Päike peidab ennast ja õhk muutub jahedamaks. Puulehed langevad maha. Kätte on jõudnud ametlikult hapukapsa ja seaprae hooaeg. Tänu kõikidele maitsvatele ja rasvastele roogadele kogunevad ka liigsed kilod ruttu, et sind talvehooajaks ette valmistada. Ka nahaprobleemid annavad endast märku. Sest jah, nahk on nüüd kuiv ja jumetu just nimelt tänu ilmale. Aga ära muretse, kui me sellest juttu teeme, siis sellepärast, et meil on sellele probleemile lahendus.

Dermatoloog Dendy Engelman jagas oma nõuandeid ja soovitusi ajakirja Who What Wear veergudel. 

 

 

"Me oleme see, mida me sööme. Kõik toitained, vitamiinid, tervislikud rasvad ning probiootikumid, mida kääritatud toidud sisaldavad, aitavad parandada enesetunnet ning muudavad naha ilusamaks. Tervislik ja mitmekülgne toitumine ning rohke joo veemine tagavad naha parema elastsuse ning kaitsevad nahka UV kahjustuste eest."

Seega on küsimus selles, mida siis süüa selleks, et nahk oleks ilus ka sügisel? 

 

Avokaado

Avokaado sisaldab rohkelt toitaineid ning tervislikke rasvu, mis muudavad naha ilusaks ja säravaks. Avokaado tagab nahale vajaliku niiskustaseme, muudab naha pehmemaks ning vähendab vananemismärke. Avokaado sisaldab ka rohkemt antioksüdante, C- ja E-vitamiine, luteiini ning beeta-karoteeni. 

 

Muskaatkõrvits

Muskaatkõrvits sisaldab rohkelt A- ja C- vitamiine, mis toidavad nahka. Muskaatkõrvitsa toitaineid toetavad ka  naha immuunsüsteemi ning parandavad rakke. 

 

 

 

Marjad

Marjad parandavad naha niiskustaset ning sisaldavad rohkelt antioksüdante, mis lisavad nahale sära. Nii mustikad, kui vaarikad on täis kiudaineid ning vitamiine, C-vitamiini ja teisi põletikevastaseid ühendeid, mis kaitsevad nahka vabade radikaalide ja enneaegse vananemise eest. 

 

Kreeka pähklid

Pähklid sisaldavad rohkelt peamisi rasvhappeid, nende seas oomega-3, mis muudab naha siledaks ja pehmeks. Kreeka pähklid sisaldavad ka vajalikku tsinki, mis kaitseb nahka põletike ning bakterite eest. 

 

Brüsseli kapsas

Brüsseli kapsas sisaldab rohkelt C-vitamiini, mis toetab immuunsüsteemi ning muudab naha säravaks. C-vitamiin soodustab ka kollageeni tootmist, mis vähendab kortsukesi ning kaitseb naharakke vabade radikaalide ees.



 

 



 

 







Kommentaare ei ole