{ads}

HIDE

Viimased

latest

Uuringute järgi alandab juustu söömine südame- ja veresoonkonna haiguste riski

Foto : unsplash / Aliona Gumenjuk   Hiljuti läbi viidud tead...

Foto : unsplash / Aliona Gumenjuk

 

Hiljuti läbi viidud teaduslik uuring tõestas, et piimatoodete suurem tarbimine on südame tervisele kasulik.

See uudis peaks rõõmustama kõiki juustusõpru. Liiga tihti on räägitud piimatoodete kahjulikkusest, nüüd aga selgub värskete uuringute järgi, mille tulemused avaldati meditsiinilises väljaandes Plos Medicine, et piimatoodete tarbimine on organismile kasulik. Rootsi teadlased tõestasid, et juustu söömine vähendab trombi, infarkti ning insuldi ohtu. 

Selle uurimistöö läbiviimiseks jälgisid teadlased 16 aasta vältel üle 60-aastase rootsi elaniku igapäevast juustu, jogurti ning piima tarbimist. Rootsi on üks maadest, kus tarbitakse kõige rohkem piimatooteid maailmas. Uurimistöö tulemuste põhjal selgus, et neid inimesi, kes tarbisid rohkelt piimatooteid ja seejuures juustu, ohustasid südame-veresoonkonnahaigused vähem. 

 

 

Uuringut juhtinud doktor Kathy Trieu sõnul on ka oluline süüa rohkem maitsestamata jogurteid, mis sisaldavad vähem rasva. Mis puutub juustu, siis sisaldab juust olulist K vitamiini, mis omab südant kaitsvat toimet. 

Uurimistöö täiendamiseks tegid teadlased läbi metaanalüüsi juba olemas olevate uuringutööde põhjal, kaasates sellesse teadustöösse 43 000 Ameerika Ühendriikides, Suurbritannias ja Taanis elavat isikut. Tulemused olid samad : kõrgema piimatoodete tarbimisega vähenes südame-veresoonkonnahaiguste risk. Teine uuring, mille tulemused avaldati 2017. aasta European Journal of Nutrition, jõudsid teadlased samadele järeldustele. Kathy Trieu rõhutab siiski, et paremini välja selgitada piimatoodete ning südame tervise omavahelist seost, tuleb läbi viia veel teisi uuringuid.

Kommentaare ei ole