{ads}

HIDE

Viimased

latest

Triibud küüntel : millest see tekib ja mida tuleks ette võtta

  Foto : unsplash / Roman Kraft Triibud küüneplaadil ei ole ...

 

Foto : unsplash / Roman Kraft

Triibud küüneplaadil ei ole küll esteetiliselt ilusad ja võivad mõnikord märku anda mõnest haigusest. Kõige sagedamini on aga tegemist lihtsalt vanusega kaasneva nähtusega, kuna vananedes muutub küüneplaat õhemaks ning küüntele võivad tekkida triibud. Sellisel puhul ei tasu muretseda, sest ligi viiendikul täiskasvanuist on küüntel triibud.

Triibud küüntel võivad olla kas horisontaalsed või vertikaalsed. See, kes jooned küüneplaadil joonistuvad horisontaalselt või vertikaalselt ja nende sügavus võib aga viidata probleemi põhjusele. 

Vertikaalsed triibud küüntel on vananemise loomulik osa, mis leiab aset, kuna rakkude uuenemine väheneb. 

Kui aga vertikaalsed triibud on üsna sügavad ja ei ole seotud vanusega, siis võib selle põhjuseks olla vitamiinipuudus või siis lihtsalt vedelikupuudusega. Vertikaalsed triibud üldiselt murettekitavad ei ole, küll aga tuleks olla tähelepanelikum, kui küüntele tekivad horisontaalsed jooned. 

 

 

Tavaliselt on horisontaalsed triibud sügavamad, kui vertikaalsed ja läbivad küüneplaadi vasakult paremale.  Neid nimetatakse ka Beau joonteks ning tihti on sellised triibud märgiks keha haigusseisundist. Tegemist võib olla neeruhaigusega, diabeediga või siis kilpnäärmehaigusega. Selliste triipude tekkimisest küüntele tuleks kindlasti rääkida ka oma arstile. 

Kuidas aga vabaneda küüntel olevatest triipudest? Kõigepealt oleks hea läbi teha vitamiinikuur. Kui põhjus võib peituda vitamiinipuuduses, siis aitab see ka probleemist vabaneda. Lisaks sellele tuleks piisavalt vett juua. Vee joomine aitab 99%, kui probleem on iluhooldusega seotud. Piisava vee joomine takistab triipude teket küüntel, mis on sageli põhjustatud sellest, et ei juuakse liiga vähe vett. 

Samuti oleks hea niisutada oma küüsi. Selle jaoks on olemas erinevaid õlisid, mis aitavad taastada küüneplaati ning parandavad küünte kasvu.  

Ja viimane nõuanne on rääkida oma murest mõnele spetsialistile, kes leiab kindlasti palju kiiremini probleemile lahenduse.



Kommentaare ei ole