{ads}

HIDE

Viimased

latest

Toiduained, mis aitavad sul vabaneda ohtlikust kõhurasvast

  Foto : unsplash / Caroline Attwood Teadlaste sõnul aitavad...

 

Foto : unsplash / Caroline Attwood

Teadlaste sõnul aitavad osad toiduained vähendada ohtliku kõhurasva ehk vistseraalse rasva taset. 

Vistseraalne rasv, mida kutsutakse rohkem kõhurasvaks, on rasv, mis ladestub kõhuõõnesse ning elutähtsate organite ümbrusse. 

Esteetilisest küljest vaadatuna võib kõhurasv tekitada komplekse ning mõjuda häirivalt. Tervise seisukoha pealt aga on vistseraalne rasv lausa ohtlik organismi jaoks, eriti juhul, kui rasva tase on tõesti kõrge. Nimelt ladestub vistseraalne rasv kõhupiirkonnas olevate organite ümber (maks, soolestik), häirides nende normaalset funktsioneerimist ning põhjustades halvimal juhul tõsiseid terviseprobleeme (diabeet, kõrgvererõhk, südame-veresoonkonna haigused).

Mõned toidud soodustavad vistseraalse rasva ladestumist. Teised jälle alandavad kõhurasva kogust. Millised toiduained aitavad väljutada kiiremini kõhupiirkonnas olevat rasva?


Rasvane kala

Rasvaste kalade seas on tervislikud lõhe, tuunikala ja sardiinid. Rasvased kalad sisaldavad palju oomega - 3 rasvhappeid, häid rasvhappeid, D vitamiini ning valku. Kõik need ühendid aitavad vabaneda ohtlikust kõhurasvast. 

 

 


Kookosõli

Kookosõli sisaldab küll rohkelt küllastunud rasvhappeid aga samuti palju kasulikke ühendeid, mis võimaldavad vabaneda ohtlikust kõhurasvast. Teaduslikud uuringud on näidanud, et kookosõli sisaldab keskmise ahelaga triglütseriide, mis aitavad edukalt võidelda kõhupiirkonda ladestunud rasva vastu.


Munad

Munad sisaldavad rohkelt valku, toitumisspetsialistide sõnul sisaldab 1 suur muna ligi 6g valku (võrdluseks 100 g piima sisaldab ainult 3,4 g valku). Valgurikkad toidud aga aitavad tekitada täiskõhutunnet ja nii ei lähe kõht ruttu tühjaks. 

Uuringud on näidanud, et ilma päevast kalorikogust vähendamata on võimalik vabaneda vistseraalsest rasvast tingimusel, et vahetada süsivesikuterikas toit valgurikka toidu vastu. 

Muna oleks hea süüa hommikusöögi juurde.


Oad

Kõik oad aitavad kõhurasvast vabaneda. Teaduslikud uuringud on näidanud, et ubade söömine tõesti aitab alandada rasva taset ja seda tänu probiootilistele kiudainetele, mida oad sisaldavad. 


Jogurt

Ka jogurt aitab märkimisväärselt alandada kõhurasva taset. Toitumisspetsialistid soovitavad aga eelistada jogurtide seas Skyr jogurtit või siis hoopis kreeka jogurtit, mis sisaldavad vähem suhkrut ning kaloreid, kui puuviljatükkidega ja marjadega maitsestatud jogurtid. Lisaks sisaldavad jogurtid rohkelt valku, mis tekitab täiskõhutunnet ning hoiab ära isu näksimise järele.

Kommentaare ei ole