{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sulle, kes sa tunned ärevust ja jõuetust

Foto : unsplash / Tiago Bandeira    Sa ei ole kunagi suutnud...

Foto : unsplash / Tiago Bandeira

 

 Sa ei ole kunagi suutnud mitte kellelegi selgeks teha õigete sõnadega seda, mida sa tunned. Seda hirmu, mis poeb mõnikord su hinge. Ja mis mässib su endasse. Sa kuulsid kunagi ühe sõbra või arsti käest, et see võib olla ärevushäire, mis haarab kogu su keha endasse nii, et sa ei suuda mitte midagi teha.

Sa ei saa aru, miks sina ei suuda elada nii nagu teised. Nagu need inimesed, kes elavad su ümber. Sa mõtled sellele, miks mõnedel päevadel tunned sa end hästi ja teistel kaob eluisu üldse ära ja hirm hoiab sinust kinni varahommikust saati. Sa oled leppinud oma eluga, sest sul pole teist valikut.

Kui sa tunned end hästi, suudad sa naeratada. Sa oled heatahtlik ka iseenda vastu, usud endasse ja oma tulevikku, armastad ennast ja teisi. Need head päevad teevad sulle head, sest sa saad puhata ja sa ei mõtle kõigele sellele, mis teeb haiget. Sa ei alaväärtusta ennast, sa tunned end inimesena. Sellistel päevadel oled sa valmis minema maailma lõppu ilma, et miski saaks sind takistada.

 

 

Kui su enesetunne on aga halb, siis tunned sa kohe hommikul ärgates ängistust oma hinges. Sa mõtled musti mõtteid. Sa vaatad peeglisse ja sulle ei meeldi see, mida sa näed. Sa ei meeldi endale, sa leiad, et oled liiga suur, liiga kole, liiga vana. Sa kaotad kogu enesekindluse, mis sul veel eile oli. Sa usud, et teised peavad end sundima selleks, et sinuga koos olla. Sul on tunne, et su elukaaslane jätab sind maha ja keegi ei taha sind nagunii. Sul puudub motivatsioon ja sa tunned stressi. Sul hinges on kartus ja hirm. Hirm, et sa ei saa hakkama, et sa ei oska elada. Need halvad päevad on sinu jaoks nii rasked, sest sa ei saa ise ka aru, mis su hinges toimub. Teised küsivad, kuidas sul läheb ja sa vastad, et hästi. Nagu oleks see ainus võimalik vastus. Aga sa ei taha rääkida inimestele, mis sinu hinges toimub, kes võivad su sõnu valesti tõlgendada ja mõista. Või naeruvääristada ja oma järeldusi teha.

Sulle, kes sa elad iga päev nii, tuleta meelde, kui halvad päevad tulevad, et inimesed hindavad sind ja sa oled väärtuslik. Korda seda endale kogu aeg, kuni su süda muutub taas rahulikuks. Kingi endale rohkem häid päevi ja vähem halbu. Kingi endale õigus rääkida sellest, mis teeb sulle hirmu.

1 kommentaar