{ads}

HIDE

Viimased

latest

Krõbedad vahvlid

  Soovisin saada selliseid krõbedaid vahvleid nagu lapsepõlvest mäletan. Internetis surfates leidsin soovituste põhjal just sobiva masin...

 


Soovisin saada selliseid krõbedaid vahvleid nagu lapsepõlvest mäletan. Internetis surfates leidsin soovituste põhjal just sobiva masina, mis selliseid teeb. Oluline on ka õige tainas selle juures. 

Põhi baas on selline:

200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
250 ml piima või rõõska koort või sulatatud vanilje koorejäätist
3 sl sulatatud võid
2 sl suhkrut

Eks oma silma järgi peab taina üle vaatama, et oleks ikka paraja koostisega ja mitte liiga paks. Teinekord lisasin törtsu piima ja võid juurde kui liiga paks tuli.

Küpsetamiseks toiduõli. Väike törts õli ennem igat taina peale panekut, mida on mugav laiali määrida plaatidele silikoonist köögipintsliga.

Jahu segatakse küpsetuspulbri ja suhkruga, lisatakse vähehaaval munakollasega segatud piim või koor ja sulatatud või. Taigen klopitakse/mikserdatakse sildedaks ja lastakse 50-60 min seista, et jahu saaks paisuda. Munavalge vahustatakse ja lisatakse õrnalt segades tainale enne küpsetamist.

Mina lasin vahvlil küpseda täpselt 1 min ja keerasin rulli ja tuutusse kuumalt! Hiljem kui vahvlid olid maha jahtunud, toppisin sisse vanilje koorejäätist! :P Terve pere ainult mõmises mõnust neid süües :)

Kui esimest korda küpsetasin, läksid esimesed ikka aia taha kuna kuumus oli vale ja panin liiga vähe tainast masinasse jne. Teisel korral oli kõik juba välja timmitud ja kõik vahvlid õnnestusid. Umbes 13 (+/- 2) vahvlit peaks tulema sellest tainast.

Hääd maiustamist! :P



Retsept pärineb meie kasutaja blogist, mis asub SIIN.

Kommentaare ei ole