{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalukaotus: kuhu kaob rasv? Haihtub õhku?

Foto : unsplash / Jess Bailey   Päeva küsimus: kuhu kaob rasv kaalu kaotades? Üldiselt tahaks sellisele küsimusele vastata vähem glamuurselt...

Foto : unsplash / Jess Bailey

 

Päeva küsimus: kuhu kaob rasv kaalu kaotades? Üldiselt tahaks sellisele küsimusele vastata vähem glamuurselt (umbes nagu 'vetsupotti'). Tegelikult pole õige vastus aga sugugi see, mida me seni arvasime teadvat. Nimelt hiljutiste uuringute järgi, mille kokkuvõte avaldati ajakirjas British Medical Journal kirjutati, et rasva põletades rasv haihtub läbi .... hingamisteede! 

Aga, võid sa nüüd ütelda, see tähendab ju seda, et hingates saab saledaks? (me kujutame nüüd ette, kui usinalt sa hetkel hingama hakkasid). Ei, tegelikult oleks see väga tore, aga unistada ka ei maksa. Biotehnoloogia ja biomolekulaarteaduse professor Andrew Brown tõestas oma uurimistöö kaudu, et dieedi käigus kaotatud rasv väljub läbi hingamise süsinikdioksiidi ehk süsihappegaasi  kujul. Ja mitte väikeses koguses!

Kaotades 10 kg rasva, väljub 8,4 kilo sellest rasvast kopsude kaudu ja ülejäänu (1,6 kg) muutub vedelikuks, mis väljub läbi hingamise, uriini, pisarate.

Kommentaare ei ole