{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalukaotus: 8 toiduainet, mis takistavad sul kaalust alla saada

  Kui sa tahad kaalust alla saada, siis on toiduaineid, mille söömine parandab ainevahetust ning aitab sul kiirem...

 


Kui sa tahad kaalust alla saada, siis on toiduaineid, mille söömine parandab ainevahetust ning aitab sul kiiremini üleliigsetest kilodest lahti saada. Samuti on ka toiduaineid, mis takistavad kaalulangust.

Selleks aga, et vabaneda üleliigsetest kilodest, ei piisa, kui sa närid ainult juurvilju terve päeva jooksul. Näiteks selle asemel, et end näljutada, võiksid sa lihtsalt piirata või lõpetada üldse mõnede toiduainete tarbimist. 


Valge sai

Valge saia glükeemiline indeks on väga kõrge. Glükeemiline indeks näitab toidu mõju veresuhkru tasemele, kõrge glükeemilise indeksiga toitudes olevaid süsivesikuid omandab organism ruttu ning suhkur imendub kiiremini vereringesse. See aga paneb organismi rohkem rasva ladestama. Madala glükeemilise indeksiga toitumine aitab kehakaalul alandada ning ennetada ka mõningate haiguste, sealhulgas vähivormide, teket.


Poes müügil olevad maiustused

Suhkur tekitab veelgi suurema magusasõltuvuse, küpsistes ja kommides olevad lisaained ei ole aga kasulikud. Lisaks sellele puuduvad valgest jahust pagaritoodetes kõik vajalikud toitained. Liigne töödeldud toitude sööme soodustab ka haiguste teket. Maiustuste asemel söö parem seemneid ja pähkleid. Ära unusta ka, et suhkrurikaste toitude söömisega kaasneb väsimus. Kiire veresuhkru tõus aga tekitab veelgi suurema isu magusa järgi. 



 

Karastusjoogid

Karastusjoogid sisaldavad liiga palju suhkrut ja ei võta ära söögiisu, vastupidi, sageli tekitavad nad veelgi suuremat söögiisu. Uuringud on ka näidanud, et suhkrurikaste jookide tarbimine põhjustab rakkude enneaegset vananemist ning loob soodsa pinnase krooniliste haiguste tekkeks.


Kondiitritooted

Koogid on maitsvad aga ikka on nii, et sööd rohkem, kui alguses plaanisid. Ja samuti ei maksa unustada, et tegemist on toiduga, mis sisaldab jällegi liiga palju suhkrut.

 

Alkohol

Alkohol põhjustab ka veresuhkru kõikumist ning seega ladestub kõik toidust saadud energia rasvaks. Lisaks sellele tekitab alkohol söögiisu. 



 

Kiirtoit

Kiirtoit sisaldab liiga palju kaloreid ning soodustab rasvade ladestumist. Kiirtoitu süües ei mälu sa korralikult ning seega tekib ülekaal veelgi kiiremini. Rasvarikkad poolfabrikaadid on ka südame tervisele kahjulik. Ja see ei kehti ainult burgerite kohta, vaid peab paika ka viinerite, vorstitoodete ning pihvide puhul.

 

Kastmed

Ka kastmed sisaldavad palju suhkrut ning on toitainevaesed. Kastmete asemel maitsesta oma toite erinevate maitseainete ning -taimedega. 

 

Kartulikrõpsud

Kartulikrõpsud on tervisele pigem kahjulikud, sest nad sisaldavad liiga suures koguses soola ning palju rasva. 

 

 

 

 

 



 




Kommentaare ei ole