{ads}

HIDE

Viimased

latest

Aluselised toidud, mis aitavad ülekaalust vabaneda

Foto : unsplash / David Köhler   Meie kehakaal, tervis ja oo...

Foto : unsplash / David Köhler

 

Meie kehakaal, tervis ja oodatav eluiga sõltuvad suurel määral happelisuse aluselisuse tasakaalust (pH) meie organismis. Kui see tasakaal on häiritud, ei funktsioneeri keha nii hästi  ning on haigustele vastuvõtlikum. Keskmise inimese toidumenüü on pigem happeline, sellepärast tuleb kõrvale süüa palju aluselisi toiduaineid, mis aitavad keha pH taset tasakaalu viia. 


Viinamarjad

Viinamarjad sisaldavad rohkelt kasulikke ühendeid, mis kaitsevad organismi erinevate vähivormide eest ning aitavad alandada kolesteroolitaset. Teaduslikud uuringutööd, mis viidi läbi 16 nädala jooksul 38 osavõtja peal, täheldasid veresuhkru taseme langust nendel, kes tarbisid iga päev viinamarjaekstrakti. Viinamarjad sisaldavad kaltsiumi, magneesiumit, kaaliumit ning fosforit, mis on olulised ka luude tervisele. 


Kinoa

Kinoa sisaldab rohkem valku, kui ükskõik milline teine teravili. Lisaks sellele tagab kinoa organismile vajalikku fosforit (mida kinoas leidub sama suures koguses, kui kalas), rauda (2 korda rohkem, kui nisus), kaltsiumi, kiudaineid ja B vitamiini. Kõik need ained aitavad muuta ainevahetust kiiremaks.

 

 


Sidrun

Sidrun ennetab kasvajate arengut, alandab insuldi riski, puhastab organismi mürkainetest, aitab seedeprobleemide ning ainevahetushäirete korral. Keskajal usuti isegi, et sidrun kaitseb katku vastu.


Basiilik

Basiilik sisaldab rohkelt antioksüdante, puhastab keha mürkainetest ning kahandab stressi mõju organismile. Basiilikul on ka põletikuvastane, valuvaigistav ning diureetiline toime.


Kurk

Kurk aitab võidelda keha happelisuse vastu ning puhastab keha toksiinidest. Lisaks sellele sisaldab kurk flavonoide, mis võitlevad vabade radikaalide vastu, hoides seega ära haiguste teket. 


Melon

Melon sisaldab karoteeni, kiudaineid, foolhapet ja askorbiinhapet, mis tugevdab immunsussüsteemi. 

 

 


Lillkapsas

Lillkapsas on teistest kapsasortidest parem, kuna ta sisaldab rohkelt tervisele kasulikke ühendeid. Lillkapsas sisaldab C-, A-, B-, PP- grupi vitamiine ning koliini, mis tugevdab närvisüsteemi ja aitab ennetada kolesterooli ladestumist maksa. Lisaks sellele sisaldab lillkapsas ka kaltsiumit (kasulik luude tervisele) ning magneesiumit (mis tagab hea tuju). 


Banaan

Banaan sisaldab 2 sorti kiudaineid : tärklis (mida leidub mõningates rohelistes köögiviljades, mis soodustavad seedimist) ning pektiini (mis kaitseb jämesoolevähi eest). 


Avokaado

Uuringud on näidanud regulaarsel avokaado tarbimisel kolesterooli langust 8,2% võrra. Lisaks sellele aitab avokaado neutraliseerida happesust organismis.

Kommentaare ei ole