{ads}

HIDE

Viimased

latest

6 toitumisharjumust, mis kurnavad immuunsüsteemi

  Foto : unsplash / Mae Mu Sügis hakkab kätte jõudma ja õhut...

 

Foto : unsplash / Mae Mu

Sügis hakkab kätte jõudma ja õhutemperatuur langeb iga päevaga. Sügis toob endaga kaasa sageli ka köha, nohu ja valusa kurgu ning teisi hooajalisi viirushaiguseid. Temperatuuri muutused muudavad organismi nõrgemaks ja seega veelgi vastuvõtlikumaks haigustele. Sellepärast on praegu eriti oluline toetada oma immuunsussüsteemi, muuta seda tugevamaks ning külmetushaiguste suhtes vastupidavamaks. 

Ka mõned igapäevased toitumisharjumused muudavad immuunsust nõrgemaks. Sellepärast oleks hea ruttu neid muuta, et olla sügisel terve ja heas vormis.

 

 


Sa tarbid liiga palju suhkrut

Ilmselt sa tead, et magusa söömine teeb paksuks aga tõenäoliselt ei tea sa, et liigne suhkru tarbimine muudab immunsussüsteemi nõrgemaks. Nimelt kahandab liigne suhkru ja lihtsate süsivesikute tarbimine immunrakkude funktsioone ja muudab immuunsussüsteemi nõrgemaks.


Sa tarbid alkoholi

Ka alkoholi tarbimine muudab immuunsussüsteemi nõrgemaks. Toitumisspetsialistide sõnul võib liigne alkoholi tarbimine ühe nädala jooksul rikkuda täiesti immuunsussüsteemi. 


Sa sööd liiga palju töödeldud toitu

Töödeldud toit on ohtlik tervisele ja häirib immuunsussüsteemi tööd. Töödeldud toit sisaldab organismi jaoks palju kahjulikke aineid: liiga palju soola, küllastunud rasva ja suhkrut. Kõik need ühendid võivad põhjustada südame-veresoonkonna ning neeruhaiguseid, tuua kaasa kroonilist põletikku ning mõjuda immuunsussüsteemile kurnavalt.

 

 


Sa sööd tihti kiirtoitu

Nagu kõik teavad, on kiirtoit tervisele kahjulik. Kiirtoit sisaldab rohkelt küllastunud rasva (mis on tervisele halb) ning vähe küllastumata rasvhappeid (ehk siis tervislikke rasvu). Liiga suur kogus küllastunud rasvhappeid kehas tekitab põletikulise seisundi ning muudab immuunsussüsteemi nõrgemaks. 


Sa sööd liiga soolast toitu

Liigne sool on tervisele ja immuunsussüsteemile kahjulik. Kõigepealt tõstab liigne soola tarbimine vererõhku, seejärel põhjustab samuti veepeetust, mis omakorda paneb neerud rohkem tööle, mis selle asemel, et võidelda erinevate põletike vastu, peab tegelema liigse naatriumi väljutamisega.

 

Sa ei söö piisavalt kaloreid päeva jooksul

Toitumisprobleemidega inimesed ja need, kes ennast näljutavad, panevad oma tervise sellega ohtu ning rikuvad immuunsussüsteemi tööd. Kui sa ei söö piisavalt, ei saa su keha vajalikke toitaineid selleks, et normaalselt funktsioneerida ning see häirib ka immuunsuse tööd. 

 

 

Kommentaare ei ole