{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 käsku ilusa näonaha heaks, mis aeglustavad vananemisprotsesse

  Foto : unsplash / Icons8 Team Tervislik eluviis ja oma nah...

 

Foto : unsplash / Icons8 Team

Tervislik eluviis ja oma naha ja keha eest hoolitsemine aitavad sul säilitada kauem nooruslikku välimust ning ilusat näonahka.


Naha koorimine

Koorimine puhastab nahapinnal olevad surnud naharakud ning võimaldab uutel rakkudel kasvada. Kui sa nahka ei koori, siis ummistavad eemaldamata surnud naharakud poorid ja näonahk muutub kuivaks ja tuhmiks. Koorimine soodustab naha uuenemist ning sellega vähenevad peened kortsud. Koorimise tulemusena muutub jume kohe ilusamaks, nahk on pehmem ning valmis niisutava hooldusvahendi peale kandmiseks. Näonahka võib koorida kõige rohkem paar korda nädalas, ilma hõõrumata, et mitte ärritada naha epidermi. Peale esimest koorimist oleks hea kanda peale näomask, mis tagab veelgi parema tulemuse.


Näo masseerimine

Iga päev oleks hea leida natuke aega selleks, et oma näonahka masseerida, hommikul ja õhtul ning olles eelnevalt kandnud nahale niisutavat kreemi, mis ei lase kortsudel tekkida. Näonaha massaaž parandab vereringet ning aitab väljutada toksiine ning tagada nahale parema varustuse hapnikuga ning parandada hooldusvahendite imendumist. Lisaks sellele aitab hea massaaž ära võtta lõdvestada näolihaste pingeid. Näomassaaži jaoks võib nahka niisutada ka spetsiaalsete maskidega. Alusta lauba masseerimisest, seejärel masseeri põski ringjate liigutustega seespoolt väljapoole, tupsuta sõrmeotstega silmaümbruse nahka ja ära unusta kaela.


Toitumine

Ilus nahk vajab ka seespidist hoolitsust. Ära unusta süüa iga päev palju puu- ja köögivilju, mis sisaldavad rohkelt vitamiine, mineraale ning kiudaineid. See on väga oluline, kui sa tahad säilitada ilusat ning nooruslikku nahka. Puu- ja köögiviljad sisaldavad rohkelt polüfenoole, mis aitavad võidelda vabade enneaegset vananemist põhjustavate vabade radikaalide vastu. Kõige paremad liitlased, mis sind aitavad, on porgandid, õunad, viinamarjad ja kiivi. Söö pähkli- või rapsiõli, mis sisaldavad E vitamiini ja on antioksüdantse toimega. Samuti kuivatatud marju ja puuvilju. Mandleid. Rasvast kala, mis sisaldab palju omega 3 rasvhappeid. Ja ära kindlasti unusta vett juua, sest nahk vajab korralikku niisutust. 

 

 


Heida vara magama

Parim viis, kuidas säilitada nooruslikku nahka, on heita varem magama. Halb ja liiga vähene ööuni põhjustab naha enneaegse vananemise. Ära samuti unusta kreemitada oma nahka niisutava öökreemiga, mis aitab nahalparemini taastuda.


Jooga

Jooga ja Pilates aitavad säilitada ka nooruslikku nahka. Kõik sellised jooga asendid, mis nõuavad tagurpidi olemist, on väga kasulikud ja parandavad jumet. Samuti asend, mille ajal tuleb olla selili ning tõsta kogu ülakeha üles, toetudes küünarnukkidele, aitab parandada naha verevarustust ning tagab parema une.


Ära viibi palju päikese käes

Päike on küll tervisele kasulik, sest ta on D vitamiini allikas aga päikese UV kiired võivad põhjustada naha enneaegse vananemise. Seega ole päikesega ettevaatlik. Ära unusta välja minnes kaitsta oma nahka päikesekreemiga.


Toida oma nahka

Päevakreemi kasutamine on vajalik selleks, et niisutada nahka ning kaitsta oma nägu väliste ärritajate eest. Öökreem, mis on aga palju toitvam, aitab nahal taastuda. Niipea, kui nahk kisub natuke külma ilma või päikese pärast, tuleks määrida nahka kreemiga. Kord nädalas oleks hea lisaks teha näomaski, mis niisutab nahka sügavalt.

 

 


Puhasta nahk meigist

Kui sa nahka ei puhasta, siis ummistuvad poorid ning jume muutub halliks ja tuhmiks. Sellepärast on oluline igal õhtul puhastada oma nahka, samuti hommikuti enne meikimist. Ära unusta ainult, et kraanivesi sisaldab liiga palju lubjakivi ja võib mõjuda nahka ärritavalt või kuivatada. Kasuta mineraalvett naha puhastamiseks või toonikut. Samuti ära unusta lasta oma nahal aeg-ajalt meigist puhata ning hingata.


Unusta suitsetamine

Mõned keemilised ained, mida sigaretisuitsud sisaldavad, mõjutavad kollageeni ning elastiini, mis on vastutavad naha elastsuse eest. Nad põhjustavad naha veresoonte ahenemist, mis muudab raskemaks naha toitainete ning hapnikuga varustamise. Lisaks sellele tekitab suitsetamine vabade radikaalide suurema tootmise, mis muudab nahka taastumist raskemaks. Nahk muutub tuhmiks ning kortsud paistavad rohkem välja. Mürkained hakkavad ladestuma ning soodustavad tumedate silmaaluste teket. Jume muutub hallikaks või kollakaks ning nahk kaotab oma sära. 


Puhka

Stress põhjustab liigse kortisooli ning adrenaliini tootmise, mis on organismile kahjulikud. Stressi tagajärjel muutub ka näonahk jumetuks. Ära unusta teha hingamisharjutusi ning leida aega puhkamiseks. Jaluta palju värskes õhus, tegele spordiga, käi massaažis, veeda aega lähedastega või vaata head filmi.

Kommentaare ei ole