{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sooja vee joomine hommikul aitab vabaneda puusadele ja vöökohale kuhjunud rasvast

Foto : unsplash / manu schwendener    Selleks, et kõhurasvast vabaneda, pole vaja mingit imeretsepti. Selgub, et kõige suuremat imet võib är...

Foto : unsplash / manu schwendener


 

 Selleks, et kõhurasvast vabaneda, pole vaja mingit imeretsepti. Selgub, et kõige suuremat imet võib ära teha üks lihtne nipp, milleks on leige vee joomine. 

Vistseraalne rasv on rasv, mis koguneb kõhupiirkonda ja elundite ümber. Tegemist on kõige ohtlikuma keharasvaga, mis tõstab haiguste riski. Kõhu peale kogunenud rasva ei ole ka esteetiliselt ilus vaadata.

Kõhurasv on aga ohtlik tervisele, sest ta koguneb organite ümber, täpsemalt kõhupiirkonna lihaste ja elundite ümber (soolestik, maks).

Liiga suures koguses võib rasva ladestumine häirida organite tööd ning pikemaajaliselt põhjustada krooniliste haiguste teket (diabeet, kolesterool, südame-veresoonkonna haigused jne).

Tegemist on halva rasvaga, millest ei ole kerge vabaneda. Osade teadlaste sõnul aga aitab hommikuti leige vee joomine just sellest rasvast lahti saada. 

Nimelt väidavad teadlased, et hommikul sooja vee joomine aitab aktiveerida ainevahetust ning põletada rohkem vistseraalset rasva. 

Isegi, kui sooja vee joomine on igal ajal tervisele kasulik, siis just hommikune vee joomine mitmekordistab oma kasulikku toimet. Ja põhjuseid selleks on mitmeid.

  • Hommikune sooja vee joomine soodustab täiskõhutunde teket

Ekspertide sõnul aitab sooja vee joomine tühja kõhu peale tekitada hommikul täiskõhutunde teket.  Kuidas see võimalik on? Sooja vee joomine laiendab kõhupiirkonna veresooni ja saadab seega ajule signaali nagu oleks kõht täis. 

  • Sooja vee joomine aktiveerib kehatemperatuuri hoidmise mehhanismid, mis vajavad energiat aktiveerimiseks ja tõstavad päevast energiakulutust

Sooja vee joomine tõstab kehatemperatuuri ning paneb seega keha rohkem energiat kulutama, et kehatemperatuuri taas normaalseks saada (37°). See lisaenergia aitab kaasa aga ainevahetuse kiiremaks muutmisele. Sooja vee joomine hommikul aitab aktiveerida termolüüsi, tegemist on protsessiga, mis vajab energiat aktiveerimiseks.

  • Sooja vee joomine aktiveerib lipolüüsi

Juhul, kui inimesel pole piisavalt vedelikku kehas, ei suuda keha korralikult metaboliseerida rasva ja süsivesikuid. Rasvade ainevahetust nimetatakse aga lipolüüsiks. Kui veemolekulid teevad koostööd triglütseriididega, moodustub glütserool ja rasvhapped (hüdroluus) ning algab rasvade põletamine. 

Sellepärast on vesi nii tähtis selleks, et vabaneda vistseraalsest rasvast, sest piisava vee joomine aitab põletada toiduainete ja jookide rasva ning samuti juba kehas olevat rasvamassi. 

  • Sooja vee joomine peale hommikusööki muudab rasvade lagundamist kergemaks
Sooja vee joomine peale einet (näiteks peale hommikusööki) aitab kaasa rasvade kiiremale lagundamisele ning nende muutmisele organismi poolt kergemini omastavateks ühenditeks.


Kommentaare ei ole