{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas süüa paremini ja ilma süütundeta

  Foto : unsplash / Priscilla du Preez Selleks, et hoida oma...

 

Foto : unsplash / Priscilla du Preez

Selleks, et hoida oma kehakaalu kontrolli all ja kaotada kaalu, väldivad paljud inimesed teatud toitude söömist, mis tekitavad süütunnet. Hinnangute järgi tunnevad ligi pooled inimesed ennast süüdi süües midagi, mis teeb paksuks. 

Kui inimene on otsustanud kaotada oma kehakaalu, siis pingutab ta selle nimel. Aeg-ajalt tuleb ikka aga ette selliseid hetki, mil väsimus saab võimust ning sa oled valmis sööma ükskõik mida. Selliste söömistega kaasnebki sageli süütunne nagu oleksid kõik eelnevalt tehtud pingutused tehtud mitte millegi pärast. Mõned võivad sellistel perioodidel üldse käega lüüa. 

Tegelikult on see aga väga vale. Ära tunne ennast süüdi süües midagi, mis sulle maitseb. Tavaliselt tekib süütunne sellest, et see, mida sa sööd, on liiga rasvane või magus. Tegelikult ei tee see toit su kehale halba, vaid su mõttelaad. Kõige tähtsam on eelistada kvaliteeti kvantiteedile. Rasvase toidu söömine ei tee sind pakuks, kui sa sööd mõõdukalt. Need, mis teevad sind paksuks, on liigsed kalorid, mis ladestuvad rasvana su puusadele ja kõhu ümber. Kuu sa tunned end halvasti, siis tuleta meelde, sa sööd ruttu ja see teebki paksuks. 

 

 

 

Söö 5 puu - ja köögivilja päevas

Kõik on seda lauset juba kuulnud ilmselt aga seda reeglit ei olegi nii lihtne järgida. Eesmärk on aga panna meid rohkem hindama ning tarbima neid väärtuslikke puu- ja köögivilju. Erinevate hinnangute järgi tarbitakse 2050. aastal maailmas peamiselt taimse päritoluga toiduaineid, sest liha söömine põhjustab suures osas haiguseid ning saastab keskkonda. Liigne liha tarbimine tõstab südame-veresoonkonna haiguste ning mõningate vähivormide riski.

 

Tee treeni, see võtab süütunde ära

Selleks, et saada kaalust alla ja hoida enda keha vormis, tuleks kindlasti tegeleda spordiga. Nii muudad sa oma söödud toidu lihasteks selle asemel, et see ladestuks rasvaks. Ja sa ei pea end tundma süüdi, kui sa oled söönud rohkem, kui vaja. Lihasmass parandab su tervist ning muudab figuuri ilusamaks.

Ja lõpetuseks ei tee see söödud hamburger sind paksuks. Seega söö rahulikult, kui sul isu tekib. Aeg-ajalt tulebki rahulikumalt võtta.



Kommentaare ei ole