{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas hommikuse stressi vastu võidelda

  Foto : unsplash / Franscisco Moreno Kas sina tunned ka hom...

 

Foto : unsplash / Franscisco Moreno

Kas sina tunned ka hommikuti stressi ja ärevust enne tööle minekut? Vaata, millised 3 nippi aitavad sul stressi leevendada.

Stress tabab väga paljusid inimesi. Vähemalt 54% inimestest väidavad, et kannatavad stressi all. Enamik neist on naised. Masendushood, negatiivsed mõtted, hommikune halb tuju, ärevushäire jne : ilmselt on see meile kõigile tuttav. Stressi tekitab unepuuduse tõttu magamata öö, isiklikud probleemid ja töömured. Aga selle asemel, et tõmmata tekk üle pea ja jääda ootama, et kõik üle läheb, otsi parem lahendusi, mis aitavad sul stressi vastu võidelda.

 

 


Proovi päevikut pidada

Laste ja teismeliste psühhiaater Jack Turban, on avastanud hea lahenduse, mis aitab stressi leevendada. Ta kirjutab HuffPost'i veergudel, et igal hommikul oma päevikusse sissekannete tegemine aitab stressi märkimisväärselt leevendada.

Kõigepealt tuleks kirja panna päevased kohustused. Juba ainuüksi see aitab eesoleva päevaga seotud murekoormat vähemaks võtta. Seejärel oleks hea kirjutada üles mõni hea ja positiivne lause, mida võiks korrata seejärel mõttes kogu päeva jooksul nagu mantrat. Jack Turban lõpetab oma hommikuse tegevuse, kirjutades üles kõik selle, mille eest ta on tänulik, et alustada hommikut positiivselt aluselt. Oma mõtete kirja panemine aitab ajul vabaneda ühest osast vaimsest koormast.


Ära söö magusat enne magama heitmist

Isegi, kui magusa söömine tekitab hetkelise heaolutunde, siis see tunne on siiski ajutine. 2019. aastal ajakirjas Americain Journal of Clinical Nutrition avaldatud artiklis kirjutati, kui suur osa on meie toitumisel uneprobleemide juures. Kui inimene aga magab halvasti, siis suure tõenäosusega tunneb ta hommikul ka stressi.

Uuring viidi läbi 93 676 naise peal, kelle vanusegrupp jäi 50 - 79 eluaastat. Analüüsides osavõtjate toitumist ning nende uneprobleeme 3 aasta vältel, näitasid tulemused, et nendel naistel, kes tarbisid kõrge glükeemilise indeksiga toite, olid suuremad uneprobleemid, kui teistel. Seega ära söö šokolaadi enne magama heitmist.

 

 

 

Kallista enne magama heitmist

Teine nipp, mis tuleb küll kaisukarude maailmast aga mis on sellest hoolimata meeldiv, on kallistada oma kaaslast. Kallistage kogu aeg: hommikul, lõunal, õhtul. Kui sul elukaaslast ei ole, siis kallista tekki või koera-kassi, last... ükskõik! Kallistamine rahustab närvisüsteemi ja alandab stressitaset. 

Kallistamine aitab kaasa endorfiinide tootmisele, tekitades heaolutunde. Ilmselt sellepärast meeldib meile vihmasel päeval teki alla jääda. 

 

Ja kui su töö toob su ellu rohkem muret, kui rõõmu, siis võib-olla peaksid sa minema maale elama ja hakkama lambaid pidama?

Kommentaare ei ole