{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas hoida oma juukseid tervete ja säravatena peale 40ndaid eluaastaid (ja isegi varem)

Foto : unsplash / Tim Mossholder   Kui 40ndad eluaastat kätt...

Foto : unsplash / Tim Mossholder

 

Kui 40ndad eluaastat kätte jõuavad, hakkavad juuksed kaotama vaikselt tugevust ja sära ega ole enam nii tihedad, kui enne. Paljude jaoks võib murettekitavaks saada juuste väljalangemine. Teised on jälle rikkunud juukseid erinevate värvidega, mille tagajärjed annavad endast nüüd tunda. Oma juuste eest hoolitsemine võib muutuda tõeliseks väljakutseks selles vanuses. 

Mis siis aitavad hoida juukseid ilusate ja tervetena? 

 

Joo vett

Jah, seda on küll sada korda korratud juba aga me rõhutame ikka veel, et tuleb juua piisavalt vett. Sest vesi ei ole mitte ainult kasulik nahale ja üldisele tervisele vaid ka juustele. Piisava vee joomine aitab hoida su juukseid tervetena, tagades neile vajaliku niisutuse. Selleks, et kasvada, vajavad juuksed vedelikku.

 

Ära pese liiga tihti pead

Liiga tihe juustepesu muudab juuksed kuivaks. Katsu ise välja arvestada, kui tihti oleks mõistlik oma juukseid pesta. Pestes liiga tihti juukseid, muudad sa oma juuksed kuivaks ja kuivatad sellega ka oma peanahka. 

 

 


Ära pese juukseid liiga harva

Liiga harv juustepesu ei ole ka hea. Näiteks kui sa ei pese nädala sees oma juukseid, siis kannad sa kõike mustust oma peas ning ummistad poorid. 


Pese juukseid iga kahe päeva tagant

Alusta sellest, et pesed juukseid iga kahe päeva tagant, seejärel vaata, kuidas su juuksed sellega harjuvad. Olenevalt sellest siis (et juuksed ei oleks liiga kuivad ega liiga rasvased) saad sa teada, kui tihti sa peaksid juukseid pesema. 

 

Vaata, kuidas sa oma juuste eest hoolitsed

Ole õrn oma juuste vastu. Kui sa pead soengu tegemiseks juukseid tirima, siis teed sa oma juustele karuteene sellega. Samuti väldi fööni ning keemiliste vahendite kasutamist. 

 

 


Hakka mõtlema toidulisandite peale, mis on spetsiaalselt juustele

Vanemaks saades ei tooda keha enam nii palju kollageeni ja õli nagu varem, see puudutab sinu nahka ja samuti juukseid. Kollageeni lisaks võtmine võib olla seega väga hea mõte. Sa võid proovida ka neid toidulisandeid, mis sisaldavad biotiini või siis süüa rohkem munakollaseid, kaunvilju, pähkleid ja seemneid, maguskartulit, banaane ja seeni. 

 

Liigse juuste väljalangemise puhul konsulteeri arstiga

Sest juuste väljalangemise põhjused sõltuvad inimesest endast. Mõnede puhul on tegemist hormonaalsete muutustega, madala D vitamiini tasemega ja kilpnäärme talitlushäiretega. 

 

Juuste väljalangemise vastu on olemas ravivõimalusi

Mõned ravivõimalused nagu spironolaktoon-ravi on andnud häid tulemusi võideldes juuste väljalangemise vastu ning soodustades uute juuste kasvu. 

 



 

 




Kommentaare ei ole