{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sina pesed poest ostetud uued riided enne kandmist puhtaks?

Foto : unsplash / Alexander Kovacs   Poest ostetud uued riid...

Foto : unsplash / Alexander Kovacs

 

Poest ostetud uued riided on täis baktereid, erinevaid patogeenseid ühendeid ning toksilisi aineid. 

Mõnikord tekib kohe peale ostmist tahtmine kohe uus riietusese selga tõmmata. Ainult, et kui poes vaadates tundub sulle, et see riideese on puhas ja selga tõmbamiseks valmis, siis üldiselt see nii siiski ei ole.

See äsja ostetud riietusese võib sisaldada keemilisi ja mürgiseid ühendeid ning igat sorti baktereid, millele me tihti ei mõtle. Vaata edasi, miks sa peaksid oma riideid pesema enda selga tõmbamist.

 


Selleks, et puhastada mürgistest ainetest

Nikkel, tina, akrüül, värvained... Uued rõivad sisaldavad kõiki neid mürgiseid ühendeid, mis võivad tekitada tõsiseid nahahaiguseid, vähki, põletikku ja mürgitusi.

Teine probleem : enne, kui sina selle riideeseme ostsid, katsusid seda mitmed erinevad inimesed või isegi proovisid selga. Enne seda hoiti neid riideid laos kahtlase väärtusega kastides või kilekotis. Selleks, et kõiki neid ebameeldivusi vältida, pese oma uued riided korralikult masinas puhtaks.

 

Bakteritest puhastamiseks

Ütleme, et sa proovid mingit ilusat riideeset proovikabiinis, see hakkab sulle meeldima. Sa ostad selle ära ja paned kohe selga. Kaks päeva hiljem jääd sa haigeks. Oli see paljas juhus? Sugugi mitte. Kui sa ei pese oma uusi riideid enne kandmist, siis saad sa nendega kaasa kõik mikroobid, mida teised inimesed, kes enne sind neid riideid proovisid, riideesemele jätsid. Ja kui keegi neist proovijatest juhtus haige olema, siis saad sa endale gripiviiruse niisama lihtsalt.

 

Riiete pesemine piirab nakkusohtu

Täpselt nii, nagu eelmises punktis öeldud, ei tea sa kunagi, mitu inimest on seda riideeset enne sind selga proovinud ning katsunud. Oht seisneb aga selles, et lisaks nahaärritustele (ekseem, sügelus, nahapõletik) jääb alati ka nakkuse oht, eriti juhul, kui tegemist on aluspesuga või rannariietega. Alati on parem pesta uued riided enne kandmist ära. 

 

Kommentaare ei ole