{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalukaotus : 9 toiduainet, mis tõesti aitavad sul liigsetest kilodest vabaneda

  Foto : unsplash / David B Townsend Kaalu kaotamine ei tähe...

 

Foto : unsplash / David B Townsend

Kaalu kaotamine ei tähenda sugugi seda, et edaspidi pead sa närima ainult porgandeid ja toituma rohelisest salatist. Vaata, milliseid rasvaseid (ja häid) toiduaineid sa võid süüa, kui sa tahad oma lisakilodest lahti saada. 

Kes ütles, et kaalu kaotamiseks on tingimata süüa iga päev rohelist salatit ja aedvilju? Otse vastupidi, mida mitmekesisem su toitumine on, seda rutem sa oma lisakilodest vabaned. Tegelikult pead sa lõpetama sellise mõtlemise, et kaalu kaotamiseks on vaja lõpetada rasvase toidu söömine. Sest see on vale. Loomulikult, rääkides rasvasest toidust, tuleb selgeks teha, et olemas on häid ja halbu rasvu. Tähtis on teada, millal ja kuidas neid süüa. Midagi keerulist siin ei ole. Tõenäoliselt sulle isegi meeldib see nimekiri ja võib juhtuda, et sa sööd juba neid toiduaineid iga päev.

 

 

Seega ära tunne end halvasti sellepärast, mida sa sööd. Lubad? Nüüd, kus sa oled juba söönud, on see tegu tehtud ja vaatame nüüd edasi. Süütunne aga on kõige hullem, mida sa endale teha võid. Milleks ennast karistada? Ilmselt katsud sa nüüd aru saada, kuidas rasvased toiduained saavad aidata sul oma üleliigsetest kilodest vabaneda ehk siis kuidas rasv saab aidata lahti saada keharasvast. Lipiididel (ehk siis rasval) on väga oluline roll keha normaalsel funktsioneerimisel. Nii kaua, kui sa suudad süüa mõõdukalt rasvaseid toite, ei pea sa oma igapäevasest menüüst ära jätma juustu, võid või koort. Küllastunud rasvhapetel on samuti oma roll mitmekesise toitumise juures. 

Avokaado 

Jah, avokaado on tõeline kaloripomm. Aga samas sisaldab ta hästi palju häid rasvaineid ning tekitab ruttu täiskõhutunde. 

Mandlid

Erinevad uuringud on näidanud, et need inimesed, kes söövad palju mandleid, on üldiselt saledamad, kui teised. Mandlid ergutavad ainevahetust ning tekitavad täiskõhutunde. 

Punane liha

Just nii! Kõik liha ei ole halb. Punane liha sisaldab palju valku, mis on vajalikud, kui sa tahad kaalu kaotada. 

 

 

Rasvane kala

Lõhe aitab hästi kaalust alla saada. Rasvane kala sisaldab omega-3 ja küllastamata rasvhappeid, mis soodustavad rasvade põletamist.

Või

Aga mõõdukas koguses ainult! Võil on aga palju häid omadusi, näiteks sisaldab ta omega-3 rasvhappeid, mis aitavad organismil rasva põletada.  

Hapukoor

Hapukoor ei ole absoluutselt mingi probleem. Tegelikult teeb paksuks ainult suhkru ja rasva kooslus. 

Munad

Kanamunas on kõik kasulik. Munad sisaldavad palju vitamiine, aminohappeid ning mineraale ja samuti (see on tähtis teada) on munad hästi valgurikkad.

Kookosõli

See, mis on hea selle õliga on see, et isegi, kui see õli on hästi rasvane, aitab ta kehal kaloreid põletada ka puhkeajal ehk siis sellel ajal, kui sa mitte midagi ei tee.

Piimatooted

Osad piimatooted on küll rasvased aga aitavad ruttu täiskõhutunnet tekitada ning sisaldavad palju valku. Piimatooteid eelista pigem hommikul. 

 

 

 

 


 


Kommentaare ei ole