{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vanaema loodusravi - Raudrohi

  R audrohuürt on kasutusel ammustest aegadest. Õitsavid taime latvu korjatakse kuiva päikesepaistelise ilmaga ja kuivatatakse varjulis...

 

Raudrohuürt on kasutusel ammustest aegadest. Õitsavid taime latvu korjatakse kuiva päikesepaistelise ilmaga ja kuivatatakse varjulises õhurikkas kohas.

Raudrohuteed valmistatakse: 1 tl täis peenendatud droogi kl keeva vett. Lasta 5 min tõmmata, jahutada ning juua lonkshaaval 1 kl päevas köha ja külmetushaiguste korral. Kuuma teed juues vähenevad valudseljas, kukla piirkonnas ja peas. Tee reguleerib neerude tegevust, tõstab söögiisu, ravib põletikulist seedetrakti, on kergenduseks maksahäirete ja kolmiknärvivalu korral. Reguleerib ka vereringet ning südame tegevust, aitab ebakorrapärase ja valulise menstruatsiooni ning valulike-veritsevate hemorroidide korral.

Pikemat aega ja palju raudrohuteed pole soovitatav tarvitada, kuna see soodustab (eriti vanemas eas) vere hüübimist. Seega, mitte üle klaasitäie päevas.




Raudrohuvannid aitavad naistehaiguste ja hemorroidide nind mitmesuguste polüüpide korral. Munasarjapõletikuga aitavad juba mõned istevannid. Emaka väljalangemisel on meie esiemad abi leidnud raudrohuvannidest. Istevanne tehakse igal õhtul 15-20 minutit, keedetakse vähemalt 100-200 grammi raudrohuürti liitris vees 15 min, lastakse jahtuda ja kurnatakse sooja vannivette. Selliseid vanne tehakse 10 korda ja vajadusel korratakse.

Raudrohuürti 2 osa, koirohuürti 1 osa, piparmündilehti 1 osa, naistepuna 1 osa, võtta tl seda segu keevale veele, keeta 2 - 3 minutit, jahutada ja juua 1/4 kl 3 korda päevas tühja kõhuga, enne söömist. Aitab maoloiduse, isutuse, kõhuvalu ja - lahtisuse ning seedehäirete korral. Rahvameditsiinid düsenteeria ja toidumürgituste ning oksendamise, iivelduse puhul.

Raudrohuürt, kaselehed või kasepungad, mõlemaid võrdselt. Segu 1 tl kl keevale veele, keeta 5 min, jahutada ja juua 1/3 kl 3 korda päevas kõrgenenud vererõhu korral (kui peas on paisunähud, kõrvades kohin ja isegi nägemishäired). Juua kuumalt, siis on toime kiirem.

Raudrohuürt 2 osa, koirohuürt 1 osa, köömned 1 osa. Seda segu võtta 1 tl kl kuuma vee kohta, lasta 5 - 10 min tõmmata, jahutada ja juuua 1/4 kl iga söögi alla. Aitab isutuse, kõhugaaside, puhitiste ja seedehäirete korral. Sobib kiduratele ja isututele lastele (1 spl täis iga söögi alla). Rahvameditsiinid on kasutatud ka venituse korral (vaheliha piirkonnas raske töö tagajärjel).



Allikas: Koduapteek

Kommentaare ei ole