{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vanaema loodusravi - Põldosi

  Põldosi foto:wikipedia Varake...

 

Põldosi

foto:wikipedia


Varakevadel ilmuvad esmalt eostega viljavarred. Hilisemaid rohelisi kuni 40 cm kõrgusi päikeselehvikuid korjame raviteeks. Teed kasutatakse nii sees- kui ka välispidiselt. Oma ränihappe sisalduse poolt on põldosi asendamatu.

Põldosjaürti kasutatakse põie- ja neeruhaigustega, sapi- ja neerukividega, südame- ja neerupuudulikkuse puhul tursete mahavõtmiseks. Rahvameditsiinis ka kopsuhaiguste ja halvaloomuliste kasvajate korral.

1 tl põldosjaürti, kl keeva vett, lasta 5 min tõmmata, jahutada ja juua 1 kl päevas lonkshaaval, pikemat aega.
 




Välispidiselt tehakse vanne ja kuumi mähiseid vibratsioonist tingitud seljavalude korral (autojuhid ja traktoristid), samuti neeru- ja põievalude, valgevooluse, polüüpide ja uuriste ning mädase neeruvaagnapõletiku korral. Ööseks jätta seisma 100 g põldosjaürti liitri külma veega. Järgmisel päeval kuumutada keemiseni, kurnata vannivette. Vanni kestus kuni 20 min, iga päev 10 päeva jooksul. Kes üldvanne ei talu, tehku istevanne.

Põldosjaürt, männikasvud. Mõlemaid võrdselt, 100 g vanni kohta. Aitab närvipõletike, reumavalude, põrutuste ja traumade korral. Teha vann või kuum mähis liigestele igal õhtul enne magamaminekut vähemalt 10 päeva jooksul. Pärast vanni tuleb hoiduda külmetamisest ja tuuletõmbusest.

Põldosjaürt, mailane, mõlemaid võrdselt. 1 tl segule lisada kl keeva vett, jahutada ja juua päevas 1 kl lonkshaaval. Aitab veresoonte lupjumise, kaelaradikuliidi ja verevarustuse puudulikkuse korral.

Põldosjaürt, kõrvenõgeselehed, raudohuürt. Kõiki võrdselt, 1 tl segu, kl keeva vett, lasta mõni minut tõmmata, jahutada ja juua 1/3 kl .3 korda päevas enne sööki. Hea allkeha haiguste korral, korrastab neere ja südametegevust (tursed kaovad).

Põldosjaürt, leesikalehed, kasepungad. Kõiki võrdselt, 1 tl segu, kl keeva vett. Lasta tõmmata 5 - 10 min, jahutada ja juua 1/3 kl 3 korda päevas põiehädade korral. Rahvameditsiinis on kasutatud põievähi puhul


Allikas: Koduapteek

Kommentaare ei ole