{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suvine pööripäev : kuidas ta meid mõjutab?

Foto : unsplash / Philip Mackie    Aasta kõige pikem päev on...

Foto : unsplash / Philip Mackie

 

 Aasta kõige pikem päev on 21. juunil Eestis. Astroloogias on suvisel pööripäeval oma eriline tähendus, see võib meil aidata suvega seotud unistusi paika panna ja ellu viia. 

Sellel esmaspäeval, 21. juunil, on päike oma haripunktis taevas ning koos sellega algab ametlikult suvi põhjapoolkeral. 

Igal aastal leiab suvine pööripäev aset 20 - 22. juuni vahel, olenevalt millises maailma paigas sa sellel hetkel viibid. Pööripäev tähendab päikeseseisakut (inglise keelsest sõnast solstice, mida saab tõlgendada sol = päike ja sistere = seisak). Sellel perioodil tundub nagu jääks päike kolmeks päevaks seisma, tegelikult on tegemist kõigest ettekujutlusega. Päikese asend Maa suhtes ei muutu palju. Lihtsalt päike lõpetab oma tiiru põhjapoolsusel ja hakkab liikuma lõuna suunas.

 

 

 

Milline tähendus on pööripäeval astroloogias? 

Peale oma astronoomilise aspekti on suvine pööripäev alati tugevalt mõjutanud kõiki vanu tsivilisatsioone. Ja ikka on erinevates kultuurides tähistatud seda hetke, kui päike seisma jääb. Näiteks vanas Egiptuses said püha jõe Niiluse üleujutused alguse just suvise pööripäeva ajal. Egiptuse uue aasta algust tähistati suvisel pööripäeval. 

Tänapäeval on suvisel pööripäeval hoopis teine tähendus. Astroloogias seostatakse päikest meesjumalusega ning kuud naisjumalusega. Meie kõigi sees on need mõlemad energiad olemas. Meesjumalust seostatakse üldiselt tegudega, võimuga ja arenguga, naisjumalust seostatakse emotsioonide, hoolitusega teiste vastu ning intuitsiooniga. 

 

 

 

Mida meile toob kaasa selle aasta pööripäev? 

Õnne- ja külluse planeet Jupiter on praegu eriti aktiivne. Kui sul on plaane, mida sa tahaksid tõesti ellu viia, siis see suvi võib olla väga soodne, et oma unistused täide viia. Kui sul on häid ideid, siis saad sa vahendeid ja võimalusi, mille abil viia oma soovid ja tahtmised ellu. Lühidalt kokku võttes on kõige parem soovitus: tegutse! 

Aasta kõige pikema päevaga algab ametlikult ka Vähi aeg, mis kestab 21. juunist kuni 22. juulini. Vähi energia paneb meid rohkem hoolima ja huvi tundma oma lähedaste vastu. 

Suvine pööripäev on ka ideaalne aeg selleks, et koguda kokku oma sõbrad ja minna suve nautima. Tähistage suve algust. Võta päikest nii nagu annaks ta sulle elujõudu, kasuta seda aasta pikemat päeva selleks, et vabastada end kõigest halvast ning laadida end täis päikese positiivse energiaga. 

Ilusat suve algust!


Kommentaare ei ole