{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas palavate ilmadega hoida oma kodu jahedas ja paremini magada

Foto : unsplash / Hutomo Abrianto    Väljas on hetkel väga p...

Foto : unsplash / Hutomo Abrianto

 

 Väljas on hetkel väga palavad ilmad ja selle tõttu on ka öösiti raskem magada. Leitsakut on ka päevasel ajal raske taluda, öösel takistavad liiga kõrged temperatuurid magamast. 


1. Hoia aknad kinni

Selleks, et su elamine üle ei kuumeneks päeva ajal, hoia aknad alati kinni ning kardinad päevasel ajal ees. Ava aknad alles öösel selleks, et lasta värsket õhku sisse. 


2. Ära unusta vedelikku tarbida

Joo piisavalt vett päeva jooksul. Hoia ka öösel veepudelit voodi kõrval : kui organismi vedelikutase on piisav, on ka uni hea. 

 

3.  Käi jaheda duÅ¡i all

Kui temperatuur püsib kõrge ka kodus, siis käi enne magama heitmist jaheda duÅ¡i all, nii alandad sa kehatemperatuuri. Sama hästi toimib ka külm jalavann. 

 

 

 

4. Söö õhtuks midagi kerget

Leitsaku ja kuumade ilmade ajal ei ole soovitatav süüa rasket ja rasvast toitu, nii on sul veelgi palavam ja sul võib tekkida raskusi une leidmisega. Eelista parem kerget toitu, salatit ning hooajalisi puuvilju ja marju.


5. Vali suvetekk

Selleks, et paremini magada suvel, vali sobiv tekk. Suvetekk on kerge ja õhuke, palju sobivam palavate ilmade puhul. Samuti ära unusta magada naturaalkiududest magamisriietega, väga sobivad on lina ja naturaalne puuvill.


6. Ventilaator

Selleks, et toast sooja õhku välja saada, on ventilaator väga hea vahend. Juhi ventilaatori suund akna poole, nii ajad sa sooja õhu välja tagasi.

 

7. Ära joo alkoholi

Palavate ilmadega tõstab alkohol kehatemperatuuri. Kui sa jood õhtul paar klaasi alkoholi, võib sul tekkida raskusi une leidmisega. 

 

 

 

8.  Maga üksi

Palavate ilmade ajal tuleb magada üksi, sest nii suudad sa hoida oma kehatemperatuuri stabiilsena.


9. Hoia aknaid öösel lahti

Öösel asendub värske õhk ruttu kuuma õhuga ruumides.


10. Vali värskendav padi

Selleks, et magada kõige paremate tingimuste juures, vali värskendav padi, mille kiud lasevad niiskust läbi.

 

Foto : unsplash / Dogukan Sahin

 


11. Pane elektriaparaadid kinni

Magamistoas tuleb kindlasti kõik elektriaparaadid kinni panna ja tõmmata juhtmest välja need, mida sa ei kasuta. Sest kõik aparaadid siiski kasutavad energiat ja toodavad sooja.


12. Riputa niisked linad üles

Magamistuppa võiks üles riputada eriti avatud akende ette niisked linad. Nii täidad sa toa meeldiva jaheda õhuga ja see aitab sul leida parema une.






Kommentaare ei ole