{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kaotada kaalu peale 60. eluaastat

  Foto : unsplash / Robert Thiemann Kas need 2 või 3 kilo ei...

 

Foto : unsplash / Robert Thiemann

Kas need 2 või 3 kilo ei taha kuidagi ära kaduda hoolimata kõikidest pingutustest, mida sa teinud oled? Vaata, millised nipid aitavad sul neist vabaneda.

Vanusega hakkab lihasmass vähenema. See toob omadega kaasa põhiainevahetuse aeglustumise. Rasvade kuhjumine teatud piirkondadesse, mis sai alguse menopausi ajal, muutub veelgi kiiremaks. Rasvad hakkavad kuhjuma kõhu piirkonda, kus nad ohustavad kõige rohkem tervist ning kust neist on kõige raskem vabaneda. Sellepärast on väga tähtis säilitada võimalikult palju lihaseid, et mitte liiga paksuks minna. 

 

Mida siis teha? 

Treeni oma käsivarsi

Selleks, et käsivarsi tugevamaks muuta, tee kepikõndi. See treenib kõiki lihasgruppe ilma, et sa endale liiga teeksid samal ajal. Samuti võid sa teha jõutreeningut sobiva raskusega, mis aitab lihasmassi tõsta. Väga head on ka vesiaeroobika ning jooga, mis muudavad keha tugevamaks ja vastupidavamaks. Kindlasti ei tohiks tervisesporti täiesti kõrvale jätta.

 

Võta tsitrulliini

Tsitrulliin on arbuusis leidub aminohape, mis soodustab lihaste valkude sünteesi ja peatab lihasmassi vähenemise. Kindlasti pidage nõu oma meedikuga, sest mõningatel puhkudel on tsitrulliini võtmine vastu näidustatud (vere hüübimist vähendavate ravimite võtmise korral jne).

 

 

 

Et olla heas vormis, söö rohkem taimseid ja loomseid valke

See on ainuke võimalus, mille abil kompenseerida organismi raskust taimseid ja loomseid valke omandada. Selleks, et su figuur kannatama ei peaks, söö iga toidukorra kõrvale liha, kala ja mune ning kuivatatud kaunvilju või teravilju kõrvale. Lisaks sellele söö 2 -3 piimatoodet päevas.

 

Söö juustu iga päev

Juust sisaldab rohkelt kaltsiumi ning valku, seega aitab ta ennetada osteoporoosi ning lihasmassi kahanemist. Söö iga päev 30 g juustu, jogurtit või kohupiima.

 

Söö rasvast kala

Rasvane kala sisaldab selliseid pike ahelaga rasvhappeid nagu  DHA, mis on väga kasulik mälu jaoks ning EPA, mis hoiab ära südame-veresoonkonna haiguseid. Söö rasvast kala 2 korda nädalas.


Kommentaare ei ole