{ads}

HIDE

Viimased

latest

Keeksikesed ehk cupcakes ricotta-võikreemiga

  Vaja läheb: 1.6dl (100g) jahu 4sl suhkrut 1.5tl küpsetuspulbrit noaotsatäis soola 1tl vanillisuhkrut 5sl kakaod (mõrudat) 4...

 



Vaja läheb:


1.6dl (100g) jahu
4sl suhkrut
1.5tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
1tl vanillisuhkrut
5sl kakaod (mõrudat)
40g toasooja võid
1 muna
1.2dl piima

Kreem:
 
200g ricotta kohupiimakreemi
6tl kakaod (mõrudat)
40g võid (toasooja)
4sl suhkrut








Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Sõelu hulka kakao ning sega ühtlaseks. Lisa toasoe või ning töötle purutaoliseks massiks. Teises anumas klopi lahti muna ning lisa piim. Klopi ühtlaseks ning vala pool segust taina hulka ning sega läbi. Nüüd vala ka ülejäänud munapiim taina hulka ja sega õrnalt täpselt seni, kuni kõik on ilusti segunenud (väldi üle segamist, muidu saad kõvad koogikesed). Kuumuta ahi 170 kraadini. Jaota tainas muffinipaberiga kaetud muffinivormidesse ning küpseta 20-25 minutit. Lase jahtuda.




Kreemi jaoks vahusta miksriga ricotta kohupiimakreem, kakao, või ja suhkur. Kui või pole piisavalt soe võib kreem alguses tükiline jääda. Selle probleemi lahendamiseks pistsin ma kausi 1-2 minutiks ahju ja seejärel vahustasin uuesti läbi. Tõsta kreem tordipritsi (või kilekotti, kuhu ühte otsa tee pisike auguke) ning pritsi kreem loominguliselt muffinitele.


Retsept on pärit Liina Luukase blogist, algartikkel asub SIIN
Avaldatud autori loaga

Kommentaare ei ole