{ads}

HIDE

Viimased

latest

Paljude meeste jaoks on 36-aastane naine liiga vana laste sünnitamiseks

Foto : unsplash/ Omar Lopez   Ühe uuringu järgi arvab 46% me...

Foto : unsplash/ Omar Lopez

 

Ühe uuringu järgi arvab 46% meestest, et 36-40 aastane naine on liiga vana lapse sünnitamiseks.... Aga nende endi jaoks ei valmista mingit probleemi selles vanuses isaks saamine. 

Naiste valikute ning nende elu kritiseerimine on muutunud rahvusvaheliseks spordiks. See on kurnav ja tõestab taas kord, et ühiskonnas valitsevad kahesugused standardid: meeste ja naiste omad. Suur-Britannias läbi viidud uuring tõestas seda veel kord. Nimelt tõstatati avalik küsimus: milline on ideaalne vanus lapse saamiseks, mis tõestas veel kord, kui suured on eelarvamused selle küsimuse suhtes.  

 

 

Selle uuringu järgi avaldasid arvamust nii mehed, kui naised, kes leidsid, et ideaalne vanus lapse saamiseks on 28. eluaastat naiste puhul  ning 30. aastat meeste puhul. Millest see vahe? Raske teada. Uurimistulemused on aga veelgi murettekitavamad, kui võtta arvesse, et peaaegu pooled mehed (46%) on arvamusel, et 36 - 40. aastane naine on liiga vana lapse saamiseks, vastupidiselt naiste arvamusele (35%). Mis veelgi hullem, 71% meestest ( ja 84% naistest ) leiavad, et 36 - 40. eluaastates isaks saamine ei ole mingi probleem. 

Need tulemused tõestavad veel kord, kui suured eelarvamused valitsevad naiste ja nende vanuse suhtes ikka veel. Nagu üle 35-aastased naised ei tohikski enam lapsi saada. Mida veel? Mehed õigustavad seda väitega, et naiste viljakus hakkab langema peale 35. eluaastaid ja lapse sünnitamine selles vanuses on üldse egoistlik. Laske naistel teha nii nagu nemad seda soovivad ja saada lapsi siis, kui nad selleks valmis on.  

 

 

 

 

See uuring tekitas suurt meelepaha sotsiaalvõrkudes, eriti rõhutasid naised, et väga palju on naisi, kes otsustavad emaks saada just 36 - 40. eluaastates ja et selles pole midagi erilist.

Mida sina sellest arvad?

2 kommentaari

  1. Minumeelest on see täitsa normaalne.

    VastaKustuta
  2. Mina arvan, et uuringu tulemusi on tõlgendatud väga kallutatult, sest tervelt 84% naistest arvab ka nii.

    VastaKustuta