{ads}

HIDE

Viimased

latest

3 aastat nooremaks 8 nädalaga - täiesti võimalik!

Foto : unsplash / Concious Design    Võib-olla ongi noorusea...

Foto : unsplash / Concious Design

 

 Võib-olla ongi nooruseallikas lõpuks ometi leitud. Kuidas ka ei ole, ühes uurimistöös osalenud vabatahtlikud kaotasid peale 8-nädalast programmi 3 bioloogilist aastat. Programm hõlmas enda alla tervisespordiga tegelemist, mediteerimist, magamist, toitumine, lõõgastumist ja toidulisandite võtmist. 

Uurimistöö läbi viinud Kara N. Fitzgerald Washingtoni funktsionaalse meditsiini instituudist kinnitas, et nad ei oodanud nii häid tulemusi nii lühikese ajaga. 

Uurimistöö viidi läbi 43 mehe peal, kelle vanusegrupp oli 50 - 72 aastat. Enne ja peale uurimistööd arvutati välja osalejate bioloogiline vanus, baseerudes epigeneetikale ehk DNA metüleerimistehnikale. Epigeneetiline vanus on palju usaldusväärsem indikaator, kui kronoloogiline iga. Programmi koostamiseks kasutati eelnevaid uurimistöid, mis on tõestanud inimese toitumise ja eluviisi mõju epigeneetilisele eale. Ent need uurimistööd olid kõik läbi viidud mõne täpse uuringu tarbeks, näiteks selleks, et välja selgitada D vitamiini või siis tai-chi treeningu mõju. 

 

Selle uurimistöö jaoks aga soovisid teadlased välja selgitada, kui multimodaalne antud programm on. See programm hõlmas enda alla toitumiskava, mis koosnes peamiselt lahjast lihast ja kalast, toidulisanditest, hingamisharjutustest, igapäevasest poole tunnisest treeningust ja vähemalt 7-tunnilisest ööunest. 

See uurimistöö toob aga kinnitust sellele, et tervislik eluviis aitab eluiga pikendada.


Kommentaare ei ole