{ads}

HIDE

Viimased

latest

12 toiduainet, mida ei tohi koertele anda

Foto :  unsplash / Charles Dulevio   Vaata, millised toiduai...

Foto :  unsplash / Charles Dulevio

 

Vaata, millised toiduained on koertele kahjulikud. Kõik see, mis on hea sulle, ei ole hea su lemmikule.

Å okolaad

Isegi, kui meile šokolaad maitseb, siis koerte jaoks võivad juba paar väikest šokolaaditükki mürgiseks osutuda. Nimelt sisaldab šokolaad teobromiini, mis võib põhjustada hüperaktiivsust, kõhulahtisust ja oksendamist. Teobromiin kiirendab ka südametööd ja ohustab tõeliselt koera tervist.

Sibulad

Sibul on tõenäoliselt üks kõige mürgisem koerta jaoks. Mille pärast? Sest sibul sisaldab väävliühendeid ja propüüli, mis hävitavad punaseid vereliblesid. Selle tulemusena võib tekkida hapniku puudus veres ning loomal võib esineda hingamisprobleeme.

Küüslauk

Küüslauk on koerte jaoks kahjulik, sest ta sisaldab mürgist tiosulfaati.

Alkohol

Alkohol on kahjulik nii inimestele, kui loomadele. Loomade puhul vallandab alkohol desorientatsiooni. Loom võib muutuda närviliseks, agressiivseks ja rünnata teisi. Samuti võib alkohol põhjustada looma surma, kuna alkohoolne jook kiirendab südamerütmi ning hingamist. 

 

 

Keedetud kondid

Koerad võivad ikka konti närida aga mitte ükskõik millist. Keedetud konte ei soovitata koertele anda. Tavaliselt on nad pehmemad, kui toored ja võivad kergesti vigastada looma soolestikku, tekitada lämbumisohtu või jääda lihtsalt hammaste vahele kinni. 

Viinamarjad

Nii rosinad, kui värsked viinamarjad võivad põhjustada neerupuudulikkust ja sooleprobleeme. Lisaks sellele võivad viinamarjad põhjustada lämbumist.

Avokaado

Liigne avokaadode söömine võib mõjuda halvasti kõhunäärmele, põhjustada oksendamist või kõhuvalu. Avodaakod sisaldavad koerte jaoks liiga suures koguses rasvaineid.

Tuunikala

Tuunikala sisaldab liiga palju soola, mis võib vallandada südamehäireid ja puudutada neere.

 

 

Seened

Seened sisaldavad koerte jaoks liiga palju kahjulikke aineid. Seente söömine võib põhjustada koertel krampe ning lõppeda surmaga.

Kassitoit

Kassitoit sisaldab liiga rohkelt rasvaineid ja valke, mis alati koertele ei sobi.

Kartulid

Keedetud kartulid ei ole koerte jaoks ohtlikud. Kartulikoored ja toored kartulid on aga kahjulikud. Üks toores kartul juba on koera jaoks mürgine.

Makadaamiapähklid

Olenevalt looma kaalust, piisab teinekord ühest Makadaamia pähklist mürgituse tekkeks. Nii nagu muskaatpähkel, sisaldavad ka Makadaamiapähklid koerte jaoks liiga palju fosforit. 

 

 

 

 

 

 



 

 

   

 

Kommentaare ei ole