{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tahad lisakilodest vabaneda? Siis õpi õigesti hingama ja kaal alaneb ise!

Foto : unsplash / Darius Bashar   Mis siis, kui õige hingami...

Foto : unsplash / Darius Bashar
 

Mis siis, kui õige hingamine aitab kaalust alla saada? Vähemalt väidab nii jaapani kuulus hingamismeetod "Long breath diet", mis on aidanud paljudel vabaneda kümnetest kilodest! 

See võib tunduda küll pealtnäha natuke hullumeelne mõte aga paljud inimesed on ise selle läbi proovinud ja kinnitanud, et see toimib. Sügava sissehingamise dieet on meetod, millest maailmas räägitakse juba mitu aastat. 


 

Populaarseks sai see dieet läbi jaapanlase Miki Ryosuke, kes kaotas just tänu sellele meetodile6 nädalaga  13 kilo ja vähendas oma vööümbermõõtu 6 cm võrra. Jah, sa lugesid õieti. Õige hingamise korral on võimalik kaalu kaotada. 

 

 


Kas see meetod ikka tõesti toimib? 

Kuidas see võimalik on, et ainult läbi hingamise on võimalik saledaks saada? Teadlased on andnud sellele küsimusele väga lihtsa vastuse. Rasv sisaldab hapnikku, süsinikku ja vesinikku. Hingamise käigus jõuab hapnik rasvarakkudesse ning muudab nad süsinikuks ning veeks. Seega, mida rohkem sa hingad, seda rohkem kasutab su keha hapnikku ja seda rohkem põletad sa rasva.


Ja kuidas seda teha? 

Soorita hingamisharjutusi, hingates vahelduvalt sisse 3 sekundi jooksul ning välja 7 sekundi jooksul. Hinga sisse läbi nina, hinga välja läbi suu. 

Miki Ryosuke sõnul piisab, kui teha hingamisharjutusi 2 - 10 minutit iga päev, kui sa tahad  vabaneda liigsetest kilodest ning saada paremaid tulemusi. 


Kuidas kõige paremini hingamisharjutusi sooritada? 

Seisa püsti. Aseta üks jalg ettepoole, teine kergelt tahapoole. Keharaskus jääb tagumisele jalale. 

Hinga sisse 3 sekundi jooksul, hoides käsi pea kohal üleval, seejärel hinga välja läbi suu, tõstes käed painutatult ettepoole ning pingutades samal ajal kõiki lihaseid

 

 


Loomulikult on ka hea, kui sa vaatad oma toitumise samal ajal üle. 

Südame- ja hingamisprobleemide all kannatavad inimesed peaksid enne harjutuste sooritamist arstiga nõu pidama.

Kommentaare ei ole