{ads}

HIDE

Viimased

latest

Hoidke silmad lahti ja varjuge! Merkuur hakkab 29. maist retrograadselt liikuma

  Foto : unsplash / NASA Kui sul hakkab nüüd rohkem vii...

 

Foto : unsplash / NASA

Kui sul hakkab nüüd rohkem viivitusi ja takistusi igapäevases elus tekkima, siis on see täiesti normaalne ja põhjust pole vaja minna kaugelt otsima: 29. maist - 22. juunini liigub Merkuur retrograadselt. Tegemist on paljude poolt kardetud perioodiga, mis on aga omal moel ka positiivne. 

Merkuur liigub kaks kuni kolm korda aastas retrograadselt ja see tekitab paljudes inimestes hirmu, sest sageli just sellel perioodil tuleb ette kõige rohkem igasuguseid takistusi, ebameeldivusi, viivitusi jne. See ei ole just puhke periood. Astroloogiasõbrad leiavad just Merkuuri retrograadses liikumises vabandusi kõikidele enda ebaõnnestumistele aga ometi ei too selle planeedi liikumine kaasa ainult halba. Ja see on hea uudis. Kui sa aga oled juba kuulnud Merkuuri retrograadist, siis kas sa ikka tead, mida see päriselt tähendab? 

Merkuur on suhtlemise ja kommunikatsiooni planeet. Ta sümboliseerib mõttevahetusi ja mõtlemisviisi. See on see planeet, mille positsioon taevakaardil annab aimu sellest, millised on inimese suhted teistega ja millised on ta mõtted.  Merkuur on päikesesüsteemi kõige väiksem ja kiirem planeet, mis sümboliseerib vestlust ja rääkimist. Kolm korda aastas ehk siis iga 88 päeva järel, hakkab Merkuur retrograadselt liikuma. Teiste sõnadega, ta muudab oma rütmi ja sihti. Planeedi liikumine aeglustub. Ja Maa pealt vaadatuna jääb mulje nagu hakkaks Merkuur tagurpidi liikuma aga tegelikult see nii ei ole. Selline on mulje, mis meile sellel perioodil võib tekkida. See on puhkepaus, seisak. 

 

 

Vastupidiselt levinud arvamusele, ei kesta Merkuuri retrograad ainult üks kuu. Isegi, kui retrograadi kuupäevad on ette teada, kestab see tavaliselt natuke rohkem, kui seda ette arvatakse. Seda kutsutakse pimedaks alaks. Planeedil läheb umbes kaks nädalat selleks, et valmistuda retrograadseks liikumiseks ja seejärel kaks nädalat, et algasendisse tagasi jõuda. Seega lisanduvad 4 nädalat, mille jooksul me tunneme Merkuuri retrograadi mõjutusi. Kaks esimest nädalat aitavad meil selleks ette valmistuda paremini ja annavad mõista sellest, mis toimuma hakkab. Kaks viimast nädalat aitavad tagasi normaalse elu juurde asuda. Maha rahuneda ja seedida Merkuuri mõju. 

 

Sellel aastal liigub Merkuur retrograadselt kolme perioodi vältel:

30. jaanuari - 20. veebruari vahel Veevalaja märgis

30. mai - 22. juuni vahel Kaksikute märgis

27. septembri - 17. oktoobri vahel Kaalude märgis

Merkuur liigub retrograadselt seega kolmes õhumärgis. Tegemist on olulise detailiga, sest Merkuuri mõju oleneb ka elemendist, kus ta asub. 

Kui Merkuur alustab retrograadset liikumist, toob see kaasa segadust informaatika valdkonnas. Tegemist võib olla elektrooniliste viivituste ja takistustega: meilid, mis ei jõua õigeaegselt kohale; nutiseadmed ja arvutid, mis lähevad katki... 

Samuti on võimalik, et inimesed, kellega sa kunagi oled suhelnud, ilmuvad silmapiirile. 

 

 

 

Kuidas Merkuuri retrograad aga sodiaagimärke mõjutab? 

Kui sa oled sündinud Kaksikute, Kaalude või Veevalaja märgis, siis oled sa õhumärk. Su mõtted võivad olla sellel perioodil hajevil ja laiali. 

Kui sa oled sündinud Vähi, Skorpioni või Kalade märgis, siis oled sa veemärk. Sa oled väga tundlik ja ei tohiks võtta kõike nii südamesse. Katsu mõista, et kõik, mis praegu toimuma hakkab, ei ole sinu süü, vaid selles on süüdi Merkuuri retrograad. Näe asju laiemalt.

Kui sa oled sündinud Jäära, Lõvi või Amburi märgis, siis oled sa tulemärk. Sa oled muidu energiline ja tahad, et kõik läheks ruttu. Merkuuri retrograad toob aga kaasa takistusi ja aeglustumist. Su esialgsed plaanid ei lähe nii nagu vaja, kõik võtab rohkem aega. Sa pead varuma kannatlikkust.

Kui sa oled sündinud Sõnni, Neitsi või Kaljukitse märgis, siis oled sa maamärk. Sina oled õnnega koos, sest kannatlikkust on sul rohkem, kui vaja ja seega ei mõju Merkuuri retrograad sulle nii halvasti. Sa kohaned ruttu ja kasutad seda perioodi selleks, et teha uusi plaane. 

 

Selleks, et Merkuuri retrograad nii halvasti ei mõjuks, tuleks kõike eelnevalt kontrollida, paremini oma asju organiseerida ja ennetada nii palju, kui võimalik. Kohaneda kõigega. Mitte võtta liiga olulisi otsuseid praegusel perioodil vastu. Mitte kirjutama tähtsatele dokumentidele alla, mitte tegema suuri oste. 

Ja kuna Merkuur liigub retrograadselt Kaksikutes, siis tuleks enne mõtelda ja alles siis rääkida. Mitte öelda välja solvavaid ja haiget tegevaid sõnu. Mõtelda sellele, kas su sõnad on õiglased, arukad ja kas sa ikka ütled seda, mida sa mõtled. Nii väldid sa arusaamatusi ja lahkhelisid. 


Merkuuri retrograad ei ole aga ainult halb periood. Me võime kasutada seda aega selleks, et mõtelda oma elu üle järele. Umbes nagu poodides inventuuri tegemine. Või bilansi tegemine. Vaadata üle, millised on su tõelised soovid. 

See on ka väga hea aeg selleks, et kirjutada. Panna oma soovid ja igatsused kirja.


 

 


Kommentaare ei ole