{ads}

HIDE

Viimased

latest

head nipid, kuidas oma nägu saledamaks muuta

Foto : unsplash / Noah Buscher   Näo rasvkude on sama, kui k...

Foto : unsplash / Noah Buscher
 

Näo rasvkude on sama, kui kõhu, käte või jalgade peal. See tähendab seda, et näo rasvapiirkonna vähendamine on sama, kui kaotada rasva ükskõik milliselt kehaosalt. Ja lisaks sellele on nägu esimene, kust liigne rasv kaduma hakkab. Selle jaoks pole vaja midagi erilist teha. Hakka näiteks õieti toituma ja head tulemused ei lase ennast oodata. Kahjuks aga ei saa me muuta oma näokuju peenemaks.

Erinevalt teistest kehaosadest, ei saa nägu talletada liiga palju rasva. Tegemist on piirkonnaga, kuhu rasv kuhjub kõige viimasena ja kust ta kaob kõige rutem. Selline rasva kaotus sõltub aga inimesest endast. Näiteks võttes arvesse, et sa oled ülekaalus ja tahad kaalu kaotada, siis muutub su nägu ruttu saledamaks täiesti loomulikul teel liigsete kilode kadumise ajal. Kui sa aga oled juba sale ja sul on näiteks topeltlõug, siis võib selle kaotamine võtta natuke rohkem aega. 

 

 

 

 

8 nippi, mis aitavad sul nägu saledamaks muuta

Tee näojoogat

Ühe uuringu järgi aitavad näolihaste harjutused ennetada vananemist, muutes lihaseid samal ajal tugevamaks. Ning muuta nägu saledamaks. 

Naerata!

Naeratamine treenib samal ajal lihaseid ja vähendab põskedel olevat rasvakihti. See on parim harjutus, mida sa teha võid. Lisaks sellele muudad sa naeratades ka teiste päeva ilusamaks.

Tee kardio-treeningut

Sageli on näo peal olev rasv liigse keharasva tulemuseks. Kehakaalu kaotamine aitab sel puhul ka nägu saledamaks muuta. Mitmed uuringud on näidanud, et kardio-treening soodustab rasva põletamist ja aitab kiiremini kaalust alla saada. 

Söö rohkem kiudaineid

Kiudainete söömine aitab ära hoida näksimist ja liigsöömist, soodustada kaalu kaotust ning seega muuta nägu saledamaks. 

 

 

 

Söö vähem rafineeritud süsivesikuid

Sellised rafineeritud süsivesikud nagu küpsised ja makaronid ongi vastutavad kehakaalu tõusu ning rasvade ladestumise eest. Liigne rafineeritud süsivesikute tarbimine on otseselt seotud ülekaaluga. Tarbides rafineeritud süsivesikute asemel täisteratooteid soodustad sa kaalu langust ja sellega koos muutub ka nägu saledamaks. 

Joo rohkem vett

Mitmed erinevad uuringud on tõestanud, et vesi täidab kõhtu ja aitab kaalu kaotusele kaasa. Juues vett enne söömist alandab märkimisväärselt tarbitud kalorite kogust söömise ajal.  

Maga palju

Vähene uni tõstab kortisoolitaset kehas. Tegemist on stressihormooniga, mis toob kaasa mitmeid erinevaid kõrvalnähte, kaasa arvatud kaalutõus. Uuringud on näidanud, et kõrge kortisoolitase tõstab söögiisu ja muudab ainevahetust. 

Tarbi vähem alkoholi

Isegi, kui klaas veini aeg-ajalt õhtusöögi kõrvale ei ole vastu näidustatud, siis liigne alkoholi tarbimine toob kaasa kaalutõusu, mida on ka näha näo piirkonnast.


 

 

 


Kommentaare ei ole